Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, considera ca premierul Victor Ponta s-a "antrenat" la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, pe un F-16, pentru plecarea cu elicopterul de pe acoperisul Ministerului Apararii, singurul scop al acestuia fiind "satisfacerea propriilor capricii, nu sa guverneze Romania", transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al lui Daniel Buda transmis, joi, Victor Ponta "nu a catadicsit" in urma cu un an sa fie prezent la Campia Turzii, cand mai multe sute de muncitori de la Combinatul Mechel au fost disponibilizati.

"De cand s-a refugiat la MApN, Victor Ponta a prins tot mai tare gust de tot ceea ce inseamna armata. Astazi, a venit la baza aeriana de la Campia Turzii, judetul Cluj, pentru a se antrena pentru plecarea cu elicopterul de pe acoperisul Ministerului Apararii. Acum mai bine de un an, cand sutele de muncitori de la fabrica Mechel din Campia Turzii au fost disponibilizati, Victor Ponta nu a catadicsit sa se deplaseze in judetul Cluj pentru a sta de vorba cu somerii si pentru a le oferi solutii la problemele lor. Astazi, ni se demonstreaza o data in plus, daca mai era nevoie, faptul ca singurul scop al acestui premier iresponsabil este sa isi satisfaca propriile capricii si nu sa guverneze Romania", a aratat Buda in documentul citat.

Acesta a spus ca, in scurt timp, "Ponta se va parasuta singur din fotoliul de premier al Romaniei si atunci, nici macar armata nu il va mai putea salva".

"Domnule Ponta, va sfatuiesc ca in aceste zile sa le faceti o mare bucurie romanilor, dandu-va demisia", a subliniat liderul PDL Cluj.

Victor Ponta a ajuns, joi dimineata, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii, pentru a participa la Ziua Distinsilor Vizitatori, care a avut loc in ultima zi a exercitiului romano-american Dacian Viper 2014. El a venit insotit de ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, si de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Premierul Victor Ponta a participat la un zbor cu un avion american F-16, declarand ca "a fost o experienta absolut unica", pe care nu poate sa o compare cu cea din masina de curse, si ca a fost "mandru" cand a putut sa se dea jos din avion si sa mearga drept.

Exercitiului comun Dacian Viper 2014 a inceput, in 10 aprilie, la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, judetul Cluj, in cadrul programului fiind executate atat misiuni in poligoanele armatei, cat si misiuni de politie aeriana.

Colonelul Christopher Austin, comandantul Escadrilei 510 americana din Aviano, declara atunci ca americanii au adus la Campia Turzii sase avioane de vanatoare F-16.

Dacian Viper, care este la a patra editie, s-a mai desfasurat la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii in anii 2006, 2008 si 2012, avand ca principal obiectiv antrenamentul in comun al pilotilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian si ofiterilor de stat major in conditii reale, pentru planificarea si executarea unor misiuni de zbor in formatii mixte, dar si cu echipaje mixte romano-americane.