Premierul Victor Ponta se muta in sediul Ministerului Apararii pentru ca "isi doreste sa nu mai fie deranjat de mitinguri", a declarat liderul deputatilor liberali, George Scutaru, citat de Agerpres. Liberalul a indicat Legea 60/1991 privind adunarile publice, care prevede ca organizarea si desfasurarea adunarilor publice sunt interzise in imediata apropiere a obiectivelor militare. "Ministerul Apararii are indicativul militar UM 02515, deci este unitate militara", a spus Scutaru.

Sediul MApNFoto: Google Earth
  • HotNews.ro a scris in urma cu o zi ca, neoficial, informatia ca premierul isi va muta biroul la MApN a mai circulat si acum un an, iar surse au declarat atunci ca intentia era justificata prin dorinta de a-si proteja imaginea de eventuale proteste.

George Scutaru, liderul deputatilor liberali, a declarat astazi, 16 aprilie, ca premierul Victor Ponta isi muta biroul in sediul Ministerului Apararii pentru ca aici "nu se pot organiza adunari publice si proteste", relateaza Agerpres.

George Scutaru

George Scutaru

Foto: Agerpres

"Toata lumea s-a concentrat pe ideea ca, daca Ponta se muta la Ministerul Apararii, se apara de baroni, ca sa nu ajunga in contact cu oamenii. Parerea mea personala: cred ca in primul rand domnul Ponta isi doreste sa nu mai fie deranjat de mitinguri, nu mai suporta protestele si nu mai suporta sa fie contrazis. Daca va uitati pe Legea 60/1991 privind adunarile publice, ea spune ca organizarea si desfasurarea adunarilor publice sunt interzise in imediata apropiere a garilor, a porturilor, aeroporturilor, statiilor de metrou, spitalelor, obiectivelor militare. Ministerul Apararii are indicativul militar UM 02515, deci este unitate militara. Daca cineva in tara asta va fi nemultumit de politica Guvernului Ponta 3, de modul in care acest Guvern nu isi duce la indeplinire promisiunile, in niciun caz nu va putea sa critice Guvernul, sa-l critice pe premier, iar premierul sa mai auda zgomotul strazii sub fereastra cabinetului sau, fiindca la Ministerul Apararii nu se pot organiza asemenea adunari publice si proteste", a afirmat George Scutaru intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului.

Legea 60/1991 prevede la articolul 5 ca "Organizarea si desfasurarea adunarilor publice sunt interzise in imediata apropiere a garilor, porturilor, aeroporturilor, statiilor de metrou, spitalelor, obiectivelor militare, a unitatilor economice cu instalatii, utilaje sau masini cu grad ridicat de pericol in exploatare".

Victor Ponta

Victor Ponta

Foto: Agerpres

Amintim ca premierul Victor Ponta a anuntat luni, 14 aprilie, intr-o emisiune la Romania TV, ca nu s-a intalnit cu Duicu la el in birou si ca a fost o inscenare, motiv pentru care si-a mutat biroul in Ministerul Apararii, care va fi mai bine pazit fiind in regim de unitate militara.

"De astazi de dimineata incepand [luni dimineata, 14 aprilie - n.red.], mi-am mutat biroul. L-am rugat pe dl Dusa, am un birou la Ministerul Apararii, aia e unitate militara... Daca mai vine cineva, vreun ziar din asta de-al lui Basescu, si zice 'a fost la tine Bin Laden, din morti', eu trebuie sa scot inregistrarea. E un minister unde realmente, in orice moment, orice institutie a statului poate sa primeasca cine a fost la mine, cat a stat", a afirmat premierul Victor Ponta.

HotNews.ro a scris ca, neoficial, informatia ca premierul isi va muta biroul la MApN a mai circulat si acum un an, dar motivul era altul decat cel pe care il invoca acum premierul. Atunci, surse au declarat pentru HotNews.ro ca intentia era justificata prin dorinta de a-si proteja imaginea de eventuale proteste. Piata Victoriei este un loc traditional pentru mitingurile antiguvernamentale, in timp ce la sediul Ministerului Apararii mitingurile sunt imposibil de organizat si din cauza amplasarii.

Adrian Duicu, seful Consiliului Judetean Mehedinti

Adrian Duicu, seful Consiliului Judetean Mehedinti

Foto: AGERPRES

Anuntul lui Ponta ca paraseste Palatul Victoria si isi muta biroul la Ministerul Apararii a venit dupa ce referatul procurorilor DNA in dosarul de coruptie al sefului CJ Mehendinti, Adrian Duicu, a aratat ca acesta si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Procurorii arata in referatul consultat de HotNews.ro ca Adrian Duicu a mers in iunie 2013 la Guvern pentru a rezolva problema lui Ponea.

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre (seful Politiei Romane - n.red) la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul DNA. Detalii aici

Citeste si: