Votul pentru ocuparea functiei de Avocat al Poporului a inceput in plenul celor doua Camere ale Parlamentului a inceput marti, in jurul orei 15:00. PNL, PDL si PP-DD au parasit sala. Premierul Victor Ponta a criticat plecarea liberalilor din sala, afirmand ca Victor Ciorbea, propunerea pentru Avocatul Poporului, "nu merita, dupa cate a facut pentru dl Crin Antonescu si pentru PNL sa fie tras pe sfoara".

Fostul senator Victor Ciobea este propunerea pentru Avocatul Poporului.

"De ce au promis cei de la PNL ca il voteaza si au plecat din sala, trebuie sa va adresati altora, dar mi se pare un gest foarte urat fata de dl Ciorbea", a afirmat Ponta referindu-se la plecarea liberalilor din plen.

"Cred ca dl Ciorbea nu merita, dupa cate a facut pentru dl Crin Antonescu si PNL sa fie tras pe sfoara, cum s-a intamplat acum prin plecarea colegilor PNL din sala. Sunt propunerile PNL, si dl Stelian Tanase", a adaugat premierul.

Ponta a mai afirmat ca, in ceea ce priveste intarzierea sedintei de plen, aceasta s-a produs deoarece liberalii s-au opus Codului Insolventei, "pe care l-am adoptat impreuna cu ministrii PNL in Guvern. Mi se pare ca chiar am picat in Caragiale de tot. Am vazut ca sunt foarte nemultumiti de legile pe care le adoptam impreuna, de ordonantele pe care le adoptam impreuna cu toti ministrii liberali si adoptate la USL. Acum unii dintre ei spun ca sunt foarte rele, poate ca au dreptate, poate ca era foarte rau guvernul ala cu liberali in el. Mi se pare absolut neserios".

Votul in plenul Parlamentului este secret, cu buletine de vot.

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit marti intr-o sedinta de plen comuna pentru a-l vota pe cel care va conduce institutia Avocatul Poporului si pe presedintele Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune.

Pentru functia de Avocat al Poporului a fost propus de PSD fostul senator Victor Ciorbea. Acesta a fost audiat luni de catre Comisiile juridice ale Parlamentului, care au dat un aviz favorabil.

Revenim cu informatii