Presedintele Comisiei juridice din Senat, Catalin Boboc, a declarat luni, pentru Mediafax, ca raportul in cazul solicitarii legate de incuviintarea arestarii preventive a senatorului Marius Isaila va fi depus pe 29 aprilie.

Boboc a fost intrebat care este termenul pentru depunerea raportului asupra solicitarii privind incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Marius Isaila.

"Pe 29 aprilie, saptamana viitoare s-a stabilit ca vom avea studiu pe dosar, iar saptamana urmatoare sa fie invitat si senatorul Isaila pentru a-si prezenta apararea", a precizat Boboc.

De asemenea, el a fost intrebat de ce raportul nu va fi depus saptamana viitoare, termen pe care il anuntase inaintea sedintei Comisiei juridice.

"Eu am propus ca saptamana viitoare sa fie finalizat (raportul, n.r.), miercuri sa fie in plen la vot. Propunerea pe care am facut-o nu a mai fost aprobata in comisie", a mai afirmat Boboc.

Cei doi senatori PDL membri ai Comisiei juridice, Alin Tise si Marinica Dinca, au precizat pentru Mediafax ca nu au luat parte la sedinta comisiei intrucat au ajuns la finalul discutiilor, in momentul in care termenul pentru depunerea raportului fusese deja stabilit.

Conducerea Senatului a transmis, luni, Comisiei jurice sesizarea ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, privind solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte legata de incuviintarea arestarii preventive a senatorului Marius Isaila.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis Senatului solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Marius Ovidiu Isaila, formulata in dosarul 202-P-2012 al Directiei Nationale Anticoruptie.

Conducerea Senatului a primit atasat documentatia pusa la dispozitie de PICCJ, reprezentand un volum cuprinzand referatul cu propunerea de arestare preventiva intocmit de procurorul din cadrul DNA care efectueaza cercetari in cauza, precum si copii ale unor acte de urmarire penala din din dosarul penal mentionat, respectiv sase volume continand 1963 pagini.