Presedintele Traian Basescu afirma, in replica la declaratiile lui Victor Ponta, ca premierul are "o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali si pentru prezervarea propriei functii decat pentru nevoile reale ale romanilor". "Pentru simpatia si voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calca din nou in picioare interesul si nevoile reale ale romanilor, alimentandu-i, insa, si cu minciuna ca terenurile de la Nana ar fi fost achizitionate de familia mea inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare din data de 9 septembrie 2013", arata seful statului intr-un comunicat, afirmand de asemenea ca "este greu" pentru Ponta si pentru "baronii care si-au dobandit terenuri in mod ilegal sa inteleaga ca acestea pot fi cumparate cinstit, in schimbul unui credit bancar".

Intr-un comunicat difuzat de Administratia Prezidentiala, seful statului a transmis precizari cu privire la declaratiile de luni ale premierului Victor Ponta:

"Constat, cu surprindere, ca prim-ministrul Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali si pentru prezervarea propriei functii decat pentru nevoile reale ale romanilor. Preocuparea domnului prim-ministru ar trebui sa fie mai degraba crearea de locuri de munca, renuntarea la acciza aplicata combustibililor si imbunatatirea reala a conditiilor de trai ale populatiei, cresterea colectarilor de venituri la bugetul de stat si nu doar propaganda desantata prin care incearca sa ne convinga pe toti ce bine o ducem sub guvernarea Ponta.

Afirmatiile de astazi ale domnului prim-ministru sunt in tonul actiunilor si al declaratiilor mincinoase cu care ne-a obisnuit deja si care i-au adus un umilitor renume de mincinos.

Pentru simpatia si voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calca din nou in picioare interesul si nevoile reale ale romanilor, alimentandu-i, insa, si cu minciuna ca terenurile de la Nana ar fi fost achizitionate de familia mea inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare din data de 9 septembrie 2013.

Constat furia pe care a starnit-o achizitionarea cinstita a unui teren, printr-un credit bancar, si uimirea liderilor PSD in fata unei tranzactii corecte si legale a carei investigare cu cat avanseaza mai mult, cu atat confirma ca s-a facut cu respectarea deplina a legii. Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta si pentru baronii care si-au dobandit terenuri in mod ilegal sa inteleaga ca acestea pot fi cumparate cinstit, in schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este sa jefuiasca terenuri de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" sau de la Agentia Domeniilor Statului (ADS).

Va asigur ca si eu si familia mea stam oricand la dispozitia organelor de ancheta pentru a dovedi legalitatea acestei tranzactii si pentru a demonta minciuna domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta. Fac precizarea ca tranzactia de la Nana este incheiata intre doi subiecti de drept privat, iar platile s-au facut transparent, numai prin banci, putand fi, cu usurinta, controlate de institutiile statului care sunt interesate sa dovedeasca adevarul in acest caz".

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca mai multi parlamentari, printre care si el, vor depune o plingere penala la adresa presedintelui Traian Basescu pentru amenintare si santaj. Ponta a facut referire la declaratia de duminica a lui Basescu la adresa Gabrielei Vrinceanu Firea, parlamentar PSD membru in Comisia Nana. "Cel care va intra la inchisoare e Basescu", a declarat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica seara, la Realitatea TV, ca atat el, cat si fiica sa Ioana Basescu stau la dispozitia Parchetului privind terenul din comuna Nana si ca senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", a spus Basescu.