PDL sustine orice masura de opozitie contra Guvernului Ponta, "chiar daca vine din partea PNL", a declarat luni prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, aratand ca daca va fi o motiune de cenzura democrat-liberalii o vor sprijini, transmite Mediafax.

"Sustinem orice masura de opozitie contra Guvernului Ponta, chiar daca vine din partea PNL. Ne bucura faptul ca macar in declaratii deocamdata liderul PNL da semne ca ar vrea sa revina pe calea cea buna, asteptam si aceste fapte. Deocamdata faptele din trecut il trag in jos pe domnul Antonescu, ma refer la ce s-a intamplat in vara lui 2012. Dar daca va fi sa fie motiune de cenzura contra Guvernului Ponta, o vom sustine, o vom sprijini", a precizat Catalin Predoiu, intr-o conferinta de presa dupa sedinta BPN al PDL.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca observa "o schimbare de atitudine" a liderului PNL Crin Antonescu, care "nu mai este atat de arogant, ca acum doua saptamani, cand spunea ca PNL nu are nevoie de nimeni pentru a depune o motiune de cenzura".

Blaga a precizat inainte de sedinta BPN al PDL ca in cazul in care liberalii vor dori sa depuna o motiune de cenzura, democrat-liberalii o vor semna dupa ce citesc textul si daca apreciaza ca acesta este corect.

Liderul PNL Crin Antonescu spune ca Victor Ponta ar putea pleca in urma unei motiuni de cenzura si ca cea pe care PNL o pregateste deja va fi initiata in mai, iar o alta discutie "care s-ar putea indrepta spre motiune de cenzura" este legata de numirile la Politie si DNA. Intrebat, sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj, cum poate fi inlaturat premierul Victor Ponta, Crin Antonescu a raspus ca in urma unei motiuni de cenzura.