Premierul Victor Ponta i-a propus senatorului PSD Gabriela Firea sa fie purtator de cuvant al aliantei electorale PSD-UNPR-PC in campaniile pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale.

"De noua ani si jumatate sunt foarte multi cei care au fost amenintati de catre Basescu Traian, ca sa folosesc exprimarea care ii place. Si foarte putini sunt cei care au avut curaj sa se bata cu el. Din acest punct de vedere, cu atat mai mult, ii admir curajul doamnei Firea. Sunt multi barbati care nu au acest curaj. Toata aceasta situatie m-a facut sa ii propun (Gabrielei Firea - n.r.) si ii multumesc daca accepta sa fie purtatorul de cuvant al campaniei electorale a aliantei noastre si in alegerile pentru Parlamentul European si la prezidentiale. Deci, o sa o auda domnul Basescu pe doamna Firea in fiecare zi de acum incolo", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, citat de Agepres.

Premierul si-a exprimat credinta ca exemplul de curaj al Gabrielei Firea va fi preluat si de alte persoane pe masura ce se apropie data alegerilor prezidentiale.

"Cred ca este un exemplu de curaj pe care multi dintre cei care spun 'Da, stim ca e mafiot Basescu, dar ne baga in inchisori daca zicem ceva de el' il vor urma pe masura ce trece timpul si se apropie noiembrie. Important este ca eu tin minte cine a avut curaj atunci cand noiembrie inca nu se apropia. In noiembrie o sa ne trezim cu multi care au avut curaj", a spus Ponta.