Presedintele PDL Vasile Blaga, a declarat, luni, ca atacurile sefului statului la adresa sa, potrivit carora presedintele PDL a impus o linie fesenista in partid, nu sunt adevarate si a spus ca, in vreme ce actualii vicepresedinti democrat-liberali sunt tineri si nu au fost membri ai PCR si FSN, Traian Basescu a fost.

"In primul rand, nu este deloc adevarat nici ca au fost mesaje de un anumit tip, de sprijinire, eu stiu, a primarilor cu probleme, in timpul campaniilor interne.(...) Pe de alta parte, Biroul Permanent National este extrem de tanar, toti vicepresedintii nu au fost nici membri ai PCR, nici ai FSN, pe cand domnia sa a fost si a si spus-o la ultima intalnire din 2004 cu domnul Nastase: ce mare pacat ca romanii trebuie sa aleaga intre doi comunisti. Si avea dreptate. A spus-o dansul, nu o spun eu", a declarat Vasile Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL, intrebat despre criticile sefului statului la adresa sa lansate duminica seara la un post tv, potrivit carora presedintele PDL a impus o linie fesenista in partid, iar formatiunea nu mai are capacitate de regenerare interna.

"Am inteles ca este inca suparat ca doamna Udrea a pierdut la Conventie, dar a facut partid. Inteleg ca sprijina partidul doamnei Udrea, ne asteptam sa si participe la lansarile de candidati ai PMP-ului pentru ca nu prea se bucura de succes in tara reuniunile domniilor lor", a afirmat presedintele PDL.

Blaga a adaugat ca este o deosebire clara intre PDL de acum si PMP.

"'Si este deosebirea, s-o descriu plastic, intre Monica Macovei si Stolojan, pe de-o parte, si, pe de cealalta parte, cele doua Elene, Udrea si Basescu", a declarat presedintele PDL.

Intrebat daca aceste atacuri ale sefului statului vor impiedica proiectul unei drepte unite in vederea alegerilor prezidentiale, Blaga a spus: 'Sa faci o dreapta unita trebuie sa lasi loc de buna ziua si sa doresti ca partidele care se revendica de centru-dreapta - dreapta, sa poata sa stea la aceeasi masa la un moment dat'.

'Si eu cred ca spre lucrul acesta trebuie sa ne indreptam, dar vorbesc de unitatea dreptei cei care o faramiteaza si cei care fac astfel de declaratii. De aceea este extrem de greu de discutat cu PMP-ul', a mai declarat presedintele PDL.