Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va participa, luni, la reuniunea sefilor de diplomatii din statele membre ale UE, care se va desfasura la Luxemburg si a carei agenda se va concentra pe situatia din Ucraina. Potrivit unui comunicat al MAE, citat de Agerpres, discutiile ministrilor de Externe din tarile UE "se vor concentra pe situatia din Ucraina, inclusiv din perspectiva evenimentelor recente din estul Ucrainei si vor evalua actiunile Uniunii de la declansarea crizei din Crimeea pana in prezent".

De asemenea, sefii diplomatiilor din statele UE vor avea un schimb de opinii privind ansamblul relatiilor UE cu Bosnia si Hertegovina si vor face o trecere in revista a ultimelor evolutii din Vecinatatea Sudica a UE, cu accent pe criza siriana.

In cadrul reuniunii, Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate si vicepresedinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton, va prezenta scurte evaluari ale rezultatelor summit-urilor UE-SUA (Bruxelles, 26 martie 2014) si UE-Africa (Bruxelles, 2-3 aprilie 2014).

Totodata, Inaltul Reprezentant va face referiri la rezultatele alegerilor prezidentiale desfasurate in Afganistan pe 5 aprilie 2014, precum si la vizita la Bruxelles a presedintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, care a avut loc in perioada 31 martie - 1 aprilie 2014, mai precizeaza comunicatul MAE.