Presedintele PNL, Crin Antonescu, a acuzat PSD ca indeparteaza Romania de Europa si de NATO si a sustinut ca tara noastra este singura din UE in care mai exista "feudalism politic, electoral si economic" si ca legat de acest context a aparut de fapt si termenul de "baron", transmite Agerpres.

"Cand m-am luptat in interiorul USL sa obtin un numar de candidaturi comune pentru presedintiile consiliilor judetene, nu m-am gandit ca vreau sa avem 13 baroni, ci sa dam sansa Romaniei sa vada care e diferenta intre un teritoriu administrat democratic si unul care devine Republica Mazare sau Republica Duicu. Cand am putut, cu multa suferinta, sa iesim dintr-o guvernare in care nu mai puteam sa impunem lucruri elementare si in care nu mai puteam opri tavalugul lui Ponta, devenit titirezul baronilor, am dovedit ca esenta noastra nu sta in coruptie si clientela, ci PNL este un partid apt sa practice intelesul democratic al functiei publice. Suntem leganati in iluzia ca fiind membri NATO, tara a UE, lucrurile vor merge de la sine, dar v-ati intrebat cat va mai dura faptul ca suntem singura tara a UE in care exista feudalism? Exista feudalism politic, electoral, economic. Nu degeaba exista termenul de baron. Si in loc ca primul ministru sa incerce sa modernizeze tara, in a o impiedica sa fie alcatuita din feude, le canta in struna baronilor, iar atunci suntem departe de democratie, de Europa si de NATO", a spus Antonescu, sambata, in discursul sau din cadrul intalnirii reprezentantilor PNL din Regiunea de Nord-Vest, ocazie cu care formatiunea si-a lansat si candidatii la europarlamentare.

Liderul liberal a precizat ca nici partidul sau nu este lipsit de coruptie si nu este strain de mecanismele clientelismului si favoritismelor. Ulterior, in conferinta de presa care a urmat evenimentului, Crin Antonescu a amintit si de fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu si s-a referit la pierderile pe care PNL le-a suportat.

"Domnul Fenechiu, un om foarte important in partid si care a facut foarte multe, si care este in puscarie pentru o fapta pe care justitia a condamnat-o si pe care a facut-o ca persoana privata in anul 2002, nu in calitate de ministru, nu in calitate de demnitar public. Sigur ca nu ne convine, ne pare rau, dar nu am iesit niciodata sa spunem ca Fenechiu a fost condamnat pentru ca avut o organizatie foarte puternica la Iasi si ca daca vin eu presedinte il scot pe Fenechiu din puscarie si pe mai stiu eu cine", a spus Antonescu.