Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a invitat sambata pe Mircea Diaconu sa se alature grupului de europarlamentari liberali in cazul in care va castiga un loc ca independent in Parlamentul European la alegerile din 25 mai, scrie Agerpres.

Liderul liberalilor a precizat, in cadrul unei conferinte de presa la Cluj, ca aceasta decizie ar putea fi una importanta pentru mandatul pe care Mircea Diaconu ar putea sa il castige, deoarece de obicei un europarlamentar nu are forta necesara pentru a se impune atunci cand activeaza singur.

"Daca Mircea Diaconu va candida, si va candida in urma deciziilor, e un lucru foarte bun, nu sunt deloc alarmat si deplang pe cei care tes sperante false. Unii cred ca o sa ne ia noua voturi, poate o sa ne ia niste voturi, dar chiar asa incat sa se simta pe lista noastra, eu nu cred. Daca Diaconu va reusi ca independent si va obtine un mandat, ceea ce ii doresc, noi il asteptam in grupul liberal ALDE, pentru ca in PE, ca independent, nu prea ai ce sa faci", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus ca, din punctul sau de vedere, decizia luata in partid referitor la candidatura lui Mircea Diaconu pentru europarlamentare a fost una corecta. "Decizia luata in cazul Mircea Diaconu a fost corecta, pentru ca in acel moment sentinta si punctul de vedere al presedintelui ICCJ au fost cele date si de BEC si de aceea si BEC, pe aceeasi baza, a invalidat. Noi am luat corect decizia, chiar daca cu parere de rau", a mai spus presedinte PNL.

Crin Antonescu a participat sambata la lansarea regionala a candidatilor PNL pentru Regiunea de Nord-Vest la alegerile pentru PE. La eveniment au participat primari si parlamentari din regiune, precum si actualii europarlamentari Norica Nicolai, Renate Weber si Eduard Hellvig, precum si candidatii Cristian Busoi si Ramona Manescu. Toti cei cinci liberali candideaza pentru inca un mandat in PE.