Theodor Stolojan se arata "deranjat" de Partidul Miscarea Populara (PMP), care e format din oameni de la Partidul Democrat Liberal. Eurodeputatul PDL spune insa, la RFI, ca la alegerile pentru Parlamentul European "va conta foarte mult capacitatea de mobilizare a fiecarui partid politic", iar PMP nu are structuri locale.

Se teme PDL de PMP? "Ne deranjeaza acest partid care a spus ca el se formeaza prin oameni noi, dar daca va uitati si doamna Udrea si domnul Baconschi si domnul Cristi Preda si multi altii sunt oameni noi proveniti din Partidul Democrat Liberal", spune Theodor Stolojan.

El precizeaza ca "sondajele arata ca la aceste alegeri pentru Parlamentul European participarea nu va fi precum cea care exista de regula la alegerile locale sau la alegerile pentru Parlamentul Romaniei si va conta foarte mult capacitatea de mobilizare a fiecarui partid politic. Or acest Partid Miscarea Populara abia a fost inregistrat acum, stiu eu, o luna daca au si e foarte complicat sa formezi un partid cu structuri teritoriale in fiecare comuna, cere ani de munca".

Ultimele sondaje de opinie plaseaza PMP la 9%-10%.

Pe de alta parte, Theodor Stolojan crede ca Traian Basescu nu ar trebui sa devina premier, dupa ce-i expira al doilea mandat ca sef al statului.

"Dupa ce ai fost presedintele tarii zece ani de zile, nu cred ca solutia este sa te intorci prim-ministru", spune eurodeputatul PDL.

Traian Basescu-premier? "Eu nu cred ca suntem Rusia! Totusi, suntem o democratie. Dupa ce ai fost presedintele tarii zece ani de zile, nu cred ca solutia este sa te intorci prim-ministru", spune Theodor Stolojan.

Intrebat unde-l vede pe Traian Basescu dupa 2014, el a raspuns: "Nu stiu ce va face dansul, dar ati vazut, o data a spus ca are o ferma, vrea sa se ocupe de ferma, alta data ca vrea sa faca o scoala pentru oamenii tineri politici. Deci are mai multe optiuni pe care le-a exprimat dansul, nu eu, in decursul timpului".

Continuarea pe www.rfi.ro.