Premierul Victor Ponta a comentat, joi, modul in care a fost adus la audieri la DNA primarul Constantei, Radu Mazare, care a fost ridicat de mascati, marti dupa-amiaza, de pe terasa unui restaurant din parcul Herastrau din Capitala. "Ii trimiti opt mascati de parca era Steven Seagal sau un mare luptator ninja", a afirmat Ponta, sustinand ca, daca il suna cineva, Radu Mazare se prezenta singur la DNA.

"In loc sa-l suni pe un om sa vina la DNA, ii trimiti opt mascati de parca era Steven Seagal sau un mare luptator ninja. Cred ca daca il suna cineva, venea domnul Mazare, ca erati toti acolo cu camerele, lui ii plac camerele, se ducea singur. Fara sa atacam justitia, ne intrebam: de ce nu poate sa ma sune cineva, de ce sa-mi trimita opt mascati?", a spus Victor Ponta.

Intrebat cu privire la declaratiile lui Radu Mazare potrivit carora "este inadmisibil ca un procuror sa ceara arestarea si trei instante diferite sa infirme cererea" si ca va discuta acest aspect "la nivel de partid", premierul Ponta a raspuns: "Asa ati inteles dvs la B1, n-are nicio legatura partidul cu sisteme institutionale".

Ponta: Inca mai e de facut justitie cu cei protejati pe criteriu politic pentru ca sunt cu Basescu

Premierul Victor Ponta a mai afirmat joi ca "inca mai e de facut justitie in Romania cu cei care cu adevarat au furat" si care "inca sunt protejati pe criteriu politic pentru ca sunt cu domnul Basescu, cu doamna Udrea, cu alti domni si doamne de acelasi fel", relateaza Mediafax.

Prezent joi seara la Pitesti, la o reuniune de sustinere a candidatului PSD Florin Tecau pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, premierul Victor Ponta a spus, in discursul sau, ca ii pare rau ca la alegerile partiale pentru aceasta functie nu candideaza fostul lider al PDL Arges Mircea Andrei, pe care l-a acuzat ca are probleme penale.

In acest context, Ponta a afirmat ca in Romania "inca mai e de facut justitie" cu cei care "cu adevarat cu incalcat legea".

"Imi pare rau ca nu vine iar sa candideze in Arges Mircea Andrei. Dar mai rau imi pare ca inca mai e liber. Inseamna ca inca mai e de facut justitie in Romania cu cei care cu adevarat au furat, cu cei care cu adevarat au incalcat legea si care inca sunt protejati pe criteriu politic pentru ca sunt cu domnul Basescu, cu doamna Udrea, cu alti domni si doamne de acelasi fel. Dar, daca-l mai vedeti vreodata trecand prin Arges, sa-i spuneti ca-l asteptam dupa decembrie. Si sa-i spuneti ca pana la urma dreptate se va face. Mai tarziu decat ar fi trebuit, dar se va face si legea se va aplica si cei care au incalcat-o vor raspunde pentru asta", a spus Victor Ponta in fata membrilor PSD Arges prezenti la reuniunea politica de la Pitesti.

In acelasi discurs, liderul PSD a afirmat ca nu s-a dezis niciodata de colegii sau "in momentele grele".

"In toate momentele grele m-am mandrit foarte tare cu toti colegii mei de la PSD, nu m-am dezis niciodata de niciunul, nu mi-a fost rusine de niciunul", a mai spus Victor Ponta.