Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca este posibila infiintarea unei comisii parlamentare care sa clarifice modul in care baronul PSD de Mehedinti, Adrian Duicu, isi folosea influenta politica in Guvern pentru a-si impune un apropiat in conducerea Ministerului de Interne. "Se poate discuta chiar la nivelul unei comisii parlamentare", a declarat Antonescu intr-un interviu pentru HotNews.ro.

Intrebat despre reactia slaba a Opozitiei dupa aparitia informatiilor din dosarul Duicu, Crin Antonescu a spus ca "trebuie sa strangem date, pentru ca avem aceste afirmatii ale lui Duicu surprinse in inregistrari, avem pozitia premierului care neaga, pozitia ministrului de Interne care nu-si aminteste, aratind textul ca pe la cabinetul premierului e pelerinaj si nu mai poti sa-i tii minte pe toti. Va asigur ca din partea PNL nu exista nici o retinere in a lumina aceasta lucruri... E deja o problema inclusiv la nivel parlamentar sa lamurim aceste lucruri, pentru ca tin de functionarea Guvernului si intr-un fel de controlul parlamentar asupra Guvernului. Adica noi trebuie sa stim limpede daca asa se faceau numirile in guvern, daca cineva l-a chemat pe dl Toba si i-a ordonat sa se conformeze dorintelor dlui Duicu. Aici cred ca se poate discuta chiar la nivelul unei comisii parlamentare".

Crin Antonescu a criticat declaratiile premierului Ponta despre dosarele in care sunt implicatii baronii locali: "Eu m-am pozitionat public si cat se poate de raspicat in raport cu declaratii politice ale premierului. Scandaloasa declaratia in care incearca sa asocieze martirii din revolutia din 1989 cu Duicu, Mazare sau oricare dintre protagonistii baroniadei actualei, scandaloasa declaratia ca acesti oameni sunt cercetati pentru ca strang voturi multe".

Reamintim ca procurorii DNA relateaza in referatul de retinere a lui Adrian Duicu ca seful CJ Mehedinti si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Procurorii arata in ca Adrian Duicu a mers in iunie 2013 la Guvern pentru a rezolva problema lui Ponea.

"De la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre (seful Politiei Romane - n.red) la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul DNA.