Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si presedintele executiv al PSD, a declarat joi ca PSD si primul-ministru Victor Ponta nu au intreprins nici o actiune politica sau de alta natura pentru a bloc justitia in cazul social-democratilor cercetati penal. Referitor la declaratiile presedintelui de onoare a PSD, Ion Iliescu, prin care acesta cerea PSD-ului sa lase justitia sa isi faca treaba, Dragnea a declarat ca Iliescu "poate nu a fost bine informat".

"Dati-mi voie sa incep raspunsul cu o intrebare, e o intrebare ajutatoare: ati sesizat dumneavostra, sau domnul presedinte Iliescu, ca PSD a blocat intr-un fel Justitia? Adica, contra mascatilor care l-au luat pe Radu Mazare de la restaurant au fost ceva trupe de la PSD?", a afirmat Liviu Dragnea.

Referitor la reclaratia facuta de Radu Mazare miercuri seara despre discutarea in partid a posibilitatii ca procurorii sa fie verificati la sfarsitul fiecarui an, Liviu Dragnea a spus ca acest lucru nu se va discuta la partid.

"Am auzit ce a spus Radu Mazare. Eram foarte curios, e si prietenul meu. Am vazut declaratia aseara tarziu si am luat act de ea. Nu a fost nicio cerere in partid in acest sens. Asa cum l-ati vazut dumneavostra pe Radu Mazare aseara, l-am vazut si eu. A iesit de acolo dupa ce procuroroul i-a pus catuse, judecatorul l-a eliberat. Nu am vazut niciun procuror sa tremure dupa ce a iesit Radu Mazare de acolo, care ne povestea cat de tare sforaia Rusanu. Daca vreodata o sa ajungem sa avem discutia asta in partid, cred ca se va incheia inainte sa inceapa. Nu discutam in partid despre acest lucru", a declarat Dragnea.

Radu Mazare a declarat miercuri seara, dupa eliberarea din arest, ca la fiecare sfarsit de an activitatea procurorilor ar trebuie evaluata din punct de vedere al numarului de solicitari de arest preventiv. "Cate solicitari de arestari ai - 100. Cate date inapoi? 30. Ia treci dumneata in avocatura. Este inadmisibil ca un procuror sa ceara arestarea si trei instante diferite sa infirme cererea", a spus Mazare, precizand ca va discuta acest aspect "la nivel de partid", dar nu pentru a "interveni pe fond pe proces".