Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat intr-un dosar de coruptie, va fi suspendat din functie imediat cum pe adresa Prefecturii Mehedinti va ajunge "motivarea" Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Prefectul judetului Mehedinti, Nicolae Draghiea, a declarat joi, pentru Agerpres, ca masura are la baza Legea administratiei publice locale care il obliga ca in termen de 48 de ore, dupa ce va primi motivarea ICCJ, sa procedeze la suspendarea celui in cauza.

Potrivit sursei citate, unul dintre cei doi vicepresedinti ai CJ Mehedinti vor prelua atributiile presedintelui Adrian Duicu.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu nu a exclus posibilitatea ca dupa expirarea celor 30 de zile de arest si dupa solutionarea definitiva a cazului in care sa nu se pronunte o condamnare, Adrian Duicu sa revina in functie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv, miercuri noapte, ca presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sa fie cercetat in continuare in stare de arest preventiv, intr-un dosar in care este urmarit penal de procurorii DNA pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita.

In arest raman si ceilalti doi inculpati din acest dosar, seful IPJ Mehedinti, Stefan Constantin Ponea, si Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova.

Instanta suprema le-a respins celor trei contestatiile depuse impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.