Premierul Victor Ponta a scris, miercuri seara, pe Facebook ca este convins ca Mircea Diaconu, in cazul caruia instanta a decis definitiv miercuri ca poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, "va fi primul europarlamentar cu adevarat independent din Romania". "Cazurile Eba si Tokes au fost doar niste blaturi rusinoase", comenteaza Ponta, apreciind ca Mircea Diaconu nu va lua voturi de la alte partide, "ci de la acei alegatori liberali care oricum nu mai votau cu PNL" si de la "multi oameni pur si simplu revoltati de modul nedrept in care a fost tratat de adversari dar si de fostii colegi (toti complici intr-o tacere nedemna)".

"Mircea Diaconu este un adevarat liberal, dar mai ales un mare roman", a mai scris Victor Ponta in postarea sa pe Facebook, declarandu-se de asemenea convins ca, desi atacurile impotriva acestuia vor continua, dupa 26 mai Diaconu "va reprezenta cu cinste Romania in Parlamentul European".

In incheiere, Ponta mentioneaza ca s-a "amuzat teribil" recitind un editorial al lui Ion Cristoiu, publicat pe 3 aprilie in Evenimentul zilei, pe tema candidaturii lui Mircea Diaconu. "Pana si Marii Preoti ai cultului Zeului Basescu se mai inseala!", a afirmat premierul.

Mesajul integral postat de premierul Victor Ponta pe Facebook:

Pe 13 Martie , aici pe contul meu de FB, ii uram succes lui Mircea Diaconu in Parlamentul European! Ulterior toata propaganda basista s-a dezlantuit contra lui dar si a mea - iarasi atacam Statul de Drept! Iata ca acum magistratii de la Tribunalul Bucuresti ( si ulterior Curtea de Apel) i-au dat dreptate! Si sunt convins ca va fi primul europarlamentar cu adevarat independent din Romania ( cazurile Eba si Tokes au fost doar niste blaturi rusinoase!).

Cred ca Mircea Diaconu nu va lua voturi de la alte partide, ci de la acei alegatori liberali care oricum nu mai votau cu PNL, si de la multi oameni pur si simplu revoltati de modul nedrept in care a fost tratat de adversari dar si de fostii colegi ( toti complici intr-o tacere nedemna) !

Mircea Diaconu este un adevarat liberal, dar mai ales un mare roman! Si un coleg exceptional. Desi in 2012 propaganda basista cerea sa fie gonit imediat din Guvern, am decis impreuna sa ramana ministru pana in ziua pronuntarii instantei! Atunci Crin a fost solidar cu noi (ceea ce acum, dupa "Marea Reevaluare" , nu a mai facut din pacate! ).

Atacurile murdare ( sau , altfel spus, " subOrbane" ) vor continua impotriva sa! Dar dupa 26 Mai eu sunt

convins ca Mircea Diaconu va reprezenta cu cinste Romania in Parlamentul European !

P.s. - m-am amuzat teribil recitind Editorialul Dlui. Cristoiu , avand ca tema candidatura lui Mircea Diaconu, publicat joi 3 Aprilie in Evenimentul Zilei, cu titlul " Lovitura primita de cuplul anti-justitie Victor Ponta - Dan Voiculescu " ! Pana si Marii Preoti ai cultului Zeului Basescu se mai inseala!