Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, marti, ca declaratiile premierului Victor Ponta, care a facut o paralela intre represiunea din timpul revolutiei din 1989 si situatia actuala, in contextul in care sunt cercetati mai multi alesi locali si presedinti de consilii judetene ai PSD, reprezinta "o dovada nebanuita de nerusinare pesedista", transmite Agerpres.

"Faptul ca domnul Ponta se solidarizeaza cu colegii cercetati e problema domniei sale, faptul ca a ajuns sa compare acesti oameni - domnul Duicu, domnul Mazare, alti domni - cu martirii Revolutiei din decembrie 1989, cu tinerii care au iesit in strada si si-au pierdut viata atunci, e o dovada proaspata, nebanuita, de nerusinare pesedista. Cum pot fi comparati tinerii care si-au dat viata in 1989 pentru libertate, pentru a scapa de tot ceea ce au insemnat structurile comunismului, cu oameni care, vinovati sau nevinovati, nu e treaba mea sa spun, cercetati sau necercetati, reprezinta astazi, prin cea mai mare parte a mentalitatii si actiunilor lor politice, tocmai prelungirea sistemului comunist", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa, la finalul sedintei Biroului Politic National al partidului.

El a precizat ca nu comenteaza actiunile DNA si nici declaratiile celor cercetati, apreciind ca acestia "e normal sa se apere", dar a aratat ca declaratiile lui Victor Ponta sunt "cu totul si cu totul inacceptabile si intr-un stat de drept si intr-un stat care are istoria recenta a Romaniei".

Liderul PNL a caracterizat drept inacceptabil si faptul ca Victor Ponta considera ca cei cercetati se afla in aceasta situatie din cauza ca au obtinut rezultate bune la alegeri.

"Si noi am avut oameni cercetati din PNL, unii foarte importanti, care executa pedepse in inchisori in acest moment, oameni care au obtinut si ei rezultate foarte bune in diverse ocazii. Am avut si noi si am exprimat indoieli fata de anumite momente si din cursul cercetarii si le-am aparat prezumtia de nevinovatie pana cand s-a dat o sentinta definitiva. Niciodata, insa, nu am facut o legatura intre o cercetare judiciara si rezultatele electorale", a argumentat presedintele liberal.

Antonescu a exprimat opinia ca PSD si primul ministru Victor Ponta nu sunt interesati de situatia Romaniei in contextul international si nici de onorarea promisiunilor electorale.

"Aceste declaratii ale domnului Ponta (...) ne arata foarte clar care e proiectul PSD pentru aceasta tara. E un proiect in care nu PSD face ceva pentru aceasta tara, ci aceasta tara urmeaza sa fie pusa sa (...) execute ordinele PSD, sa fie poligonul, terenul de incercare pe care acest partid, pe care nu-l incriminez nicidecum in intregime (...) intelege sa o practice intr-o tara pe care o considera (...) feuda lor", a conchis Antonescu.

Ponta, catre alesii locali: O intreaga propaganda lucreaza impotriva dvs. Nici in 1989 n-au putut sa ne impuste pe toti

Premierul Victor Ponta le-a spus marti presedintilor de consilii judetene prezenti la o dezbatere despre infrastructura ca exista "o intreaga propaganda" care lucreaza impotriva lor in aceasta perioada, dar ei trebuiau sa se astepte la asa ceva, relateaza Agerpres.

"Stiu ca e o perioada in care o intreaga propaganda lucreaza impotriva dumneavoastra. (...) Trebuia sa va asteptati la asa ceva, pentru ca dumneavoastra sunteti votati, aveti increderea cetatenilor, pentru ca nu puteti fi batuti la vot altfel si atunci evident ca un aparat care va invidiaza si care va detesta va lucra impotriva dumneavoastra, insa vreau sa stiti ca pe Guvern va puteti baza, pe mine, personal. Eu ma voi mandri intotdeauna cu toti alesii locali, nu doar ai partidului meu, ci ai tuturor partidelor, toti cei care sunt alesi de catre cetateni si din punctul de vedere al Guvernului veti avea tot sprijinul pentru toate proiectele dumneavoastra si pentru reprezentarea cetatenilor", a afirmat Ponta la evenimentul 'Infrastructure Business Summit', organizat sub patronajul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR).

Premierul a facut o paralela cu represiunea din timpul revolutiei din 1989.

"Nici in 1989 n-au putut sa ne impuste pe toti. Eu atunci aveam 17 ani si am iesit in strada ca multi dintre dumneavoastra, deci cred ca nici in 2014 nu se poate intampla acest lucru si cred ca proiectele importante pe care le aveti pentru cetatenii tarii le veti desfasura in continuare", le-a spus Victor Ponta alesilor locali prezenti la dezbatere.

El le-a transmis acestora ca au respectul sau si sprijinul Guvernului.

"Cat voi fi sef al Guvernului va voi respecta, va voi aprecia si voi considera de fiecare data ca dumneavoastra reprezentati mai bine cetatenii Romaniei decat o fac cei aflati in functii temporare aici, la Bucuresti, fie in Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern", a spus Ponta.