Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marti ca pana pe 30 aprilie grupurile parlamentare ale liberalilor vor pregati textul unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, pentru situatia in care nu vor fi adoptate reducerea CAS la angajator si neimpozitarea profitului reinvestit, relateaza Agerpres.

"BPN al PNL a decis ca grupurile parlamentare, cel din Senat si cel din Camera, sa pregateasca pana in data de 30 aprilie textul unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ponta-Ghita-Hunor, pentru ca, asa cum am anuntat, daca pana la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la masurile angajate si prin programul de guvernare si prin declaratiile premierului si prin ceea ce impreuna am anuntat, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator si neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o motiune de cenzura si pana in 30 aprilie textul acestei motiuni de cenzura va fi pregatit de grupurile parlamentare", a anuntat Antonescu, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca sunt necesare 144 de semnaturi pentru depunerea motiunii de cenzura si ca in acest moment PNL are 140 de semnaturi, in urma demisiilor din Parlament ale lui Iosif Secasan si Victor Ciorbea si a excluderii din partid a deputatului Radu Stroe.

"Nu cred ca pe o motiune pe un asemenea subiect nu vom obtine minimum patru semnaturi suplimentare de la membri ai Parlamentului Romaniei. Nu pot sa va spun acum de unde si cum, evident insa ca motiunea va fi propusa si va putea fi semnata si de alte grupuri politice din Parlament", a aratat Antonescu.

Liderul liberalilor a spus ca nu este nimic de negociat in legatura cu semnaturile pentru aceasta motiune de cenzura.

"Cred ca nu doar parlamentarii liberali cred ca acest Guvern si-a dovedit si intentiile si incapacitatea, in asa fel incat daca noi credem ca trebuie luate masuri urgente pentru revigorarea economiei romanesti, mediului de afaceri in principal, trebuie sa luam aceasta masura. Atunci este foarte posibil ca celelalte partide din Opozitie, in primul rand, sa voteze o asemenea motiune de cenzura. Aici nu este vorba de o negociere, ca nu le dam ceva noi in schimbul votului si asa mai departe", a aratat Antonescu.

Antonescu a mai spus ca la momentul la care motiunea va fi depusa detaliile cu privire la semnaturi vor fi discutate atunci, in acest moment fiind prematur.

El a fost intrebat daca in cazul acestei motiuni de cenzura ar fi deranjat sa faca front comun cu PDL sau PMP.

"Nu ma deranjeaza ca pe o idee in care cred, ca pe o masura pe care o cerem ca PNL sa vina voturi si sustinere din orice directie", a raspuns Antonescu.

La randul sau, liderul deputatilor liberali, George Scutaru, a afirmat ca lega de prima intabulare initiata de PNL a fost votata si de zece social-democrati.

"Cum aceasta lege a fost votata si de colegi din arcul guvernamental, motiunea noastra de cenzura va fi deschisa catre toate grupurile parlamentare", a aratat Scutaru.

Crin Antonescu: PSD a blocat proiectul privind prima intabulare a terenurilor agricole, important pentru milioane de romani

Presedintele PNL a mai declarat, marti, ca "majoritatea parlamentara PSD-UDMR" a blocat adoptarea in Senat a proiectului de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole, care, potrivit liderului liberal, ar fi ajutat aproximativ 4 milioane de romani, transmite Agerpres.

Antonescu a exprimat opinia ca acesta este lucrul cel mai grav care s-a intamplat marti in Romania.

"In Camera Deputatilor astazi, noua majoritate parlamentara PSD - UDMR a votat impotriva proiectului de lege initiat si sustinut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole si forestiere blocand astfel, pentru circa 4 milioane de romani, sansa de a-si intabula gratuit aceste terenuri. Acest proiect de lege initiat de liberali a trecut prin Senat inca de pe vremea cand exista USL (...). Atunci a fost unul dintre primele momente tensionate in interiorul coalitiei. (...) Din pacate, astazi, PSD sustinut decisiv de UDMR, si-a reluat planul de boicotare a acestei legi si cu numai patru voturi din pacate a reusit sa faca sa cada acest proiect atat de important pentru milioane de proprietari din Romania", a spus liderul PNL.

El a precizat ca liberalii identificasera sursele de finantare pentru aceasta propunere si ca proiectul reprezenta o solutie "agreata explicit" de comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

"Inca o data se dovedeste ca pentru cei din PSD chiar si prevederea constitutionala privitoare la garantarea proprietatii ramane un moft sau un principiu pe care il aplica numai cand e vorba eventual de proprietatilor lor personale sau ale apropiatilor lor", a adaugat Crin Antonescu.

PNL si-a desemnat candidatii pentru alegerile partiale parlamentare, intre care se numara si Ovidiu Silaghi

Conducerea PNL a mai stabilit marti si candidatii liberali la alegerile parlamentare partiale, printre acestia numarandu-se si europarlamentarul Ovidiu Silaghi, scrie Agerpres.

Astfel, la alegerile parlamentare partiale pentru colegiile de deputati ramase vacante vor candida liberalii Ovidiu Silaghi in Satu Mare, Alexandru Danaila - Galati, Sorin Stefoni - Hunedoara, Gheorghe Daniel - Ilfov.

Pentru colegiile de senatori ramase vacante vor candida liberalii Mihai Mazilu in Gorj si Cristina Filip - Bucuresti.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a aratat ca pentru alegerile parlamentare partiale nu a fost stabilit un target national.

Alegerile parlamentare partiale vor avea loc concomitent cu alegerile pentru PE, in 25 mai.