Presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), Marian Oprisan, a declarat marti ca face apel, in numele UNCJR, catre Ministerul Public ca primarii, presedintii de CJ, demnitarii sa fie tratati corect, sa li se respecte prezumtia de nevinovatie si sa nu mai fie plimbati in catuse la televizor, relateaza Mediafax.

"Este datoria noastra, a presedintilor CJ, primari, autoritati locale, sa raspundem asa cum este civilizat si legal magistratilor, procurorilor, Parchetului, DNA si celorlalte institutii ale statului, pentru ca mi se pare normal, dar, in acelasi timp, in numele UNCJR fac un apel catre justitia din Romania, catre Minsterul Public, tinand cont de faptul ca primarii, presedintii CJ, demnitarii acestui stat care au primit legitimitatea cetatenilor, si nu sunt mai presus de lege, sa fie tratati in mod corect, sa li se respecte prezumtia de nevinovatie si sa nu-i mai vedem cu catuse plimbati pe la televizor ca, dupa aceea, sa aflam ca procesele dureaza 8-10 ani sau sa aflam ca ei sunt practic nevinovati", a afirmat Oprisan.

El a facut aceasta afirmatie dupa sedinta Adunarii generale a presedintiilor de consilii judetene, la care au participat vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Oprisan a spus ca nu a discutat cu Liviu Dragnea despre problemele pe care le au liderii locali ai PSD cu justitia.

"Nu am discutat cu vicepremierul Dragnea despre justitia televizata din ultima perioada, dar, repet, eu sunt convins ca magistratii judecatori sunt garantii statului de drept si vom vedea la final solutiile pronuntate pe baza de probe, si nu pe baza de nume", a adaugat Oprisan.

El nu a vrut sa comenteze cazul primarului municipiului Constanta, Radu Mazare, aratand ca nu vrea sa discute "niciun caz particular".

"Ceea ce se intampla cu oameni in catuse plimbati pe la televizor, cu trupele speciale ale Jandarmeriei folosite in orice situatie, mai ales cand este vorba de oameni politici cu legitimitate si care au sprijinul comunitatilor lor, dupa parerea mea este o abordare gresita din partea Ministerului Public, a DNA si a Parchetului general. Atat timp cat presedintele Traian Basescu a creat acest sistem, pana la alegerile prezidentiale nu vom vedea altceva decat spectacol, telejustitie, cu scurgeri din dosare, cu tot felul de calomnii la adresa liderilor PSD care sunt foarte puternici prin organizatiile pe care le reprezinta si prin ceea ce au facut pentru comunitatile lor. Ca nu-i corect ca de ce nu vedem si din partea cealalta, nu e problema mea", a mai spus Oprisan.

El a adaugat ca nu reproseaza Ministerului Public decat retinerea primarilor si plimbarea in catuse pe la televiziuni, pentru ca acestia nu sunt pericol national.