Agentia Nationala de Integritate (ANI) a declansat marti procedura de verificare a modului in care primarul Constantei, Radu Mazare, si-a dobandit averea in ultimul mandat de edil, in perioada 2012-2014, au confirmat pentru Agerpres surse din Agentie.

In ultima declaratie de avere depusa in iunie 2013, primarul din Constanta a mentionat ca detine un apartament in Bucuresti de 184 mp, o cota de 4% din doua terenuri intravilan din Capitala, precum si un teren extravilan de 1,7 ha, obtinut in anul 2012, prin concesiune, in Republica Madagascar.

De asemenea, el mai are in proprietate o salupa cu motor Bayliner si o remorca Peridoc, ambele cumparate in anul 2001.

Tot in declaratia de avere, Radu Mazare a trecut ca detine 287.000 euro cash si un card de debit cu 5.000 euro.

In plus, primarul a declarat plasamente si imprumuturi acordate mai multor societati comerciale unde detine actiuni: SC Sigma Trading SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Comtext SA, SC Nisipuri SA, SC Xenoti SRL, SC Conpress Group SRL, SC Royal Distribution Services SRL, dar si un imprumut de 600.000 euro acordat unei persoane fizice - Ioanis Poulos Skantzikas.

La capitolul venituri, el a mentionat un salariu anual de 33.909 primit de la Primaria Constanta si 60.000 euro obtinuti in urma vanzarii de actiuni de la Enterprises Inc of Monrovia Grecia.

Radu Mazare s-a mai aflat in atentia ANI in anul 2009, cand a fost declarat in stare de incompatibilitate, deoarece a ocupat, in perioada 23 aprilie - 6 noiembrie 2003, functiile de primar si administrator al unei firme.

Edilul a atacat atunci raportul de evaluare intocmit de ANI si a avut castig de cauza, in urma unei decizii a Curtii de Apel Galati din iunie 2010.