Elena Basescu i-a multumit, la Baia Mare, primarului municipiului Catalin Chereches, vicepresedinte al UNPR, pentru ca a sprijinit-o in strangerea de semnaturi necesara candidaturii sale ca independent la alegerile europarlamentare. Chereches a precizat ca adunarea de semnaturi a fost un simplu gest de prietenie.

"Vreau sa-i multumesc primarului Catalin Chereches pentru sustinerea pe care mi-a aratat-o pentru semnaturile pe care le-a adunat pentru candidatura mea. Cum am mai spus si in urma cu trei saptamani, am apelat la prieteni din absolut toate partidele politice, am apelat si la domnul primar ca la un coleg din aceeasi generatie cu mine, ca la un coleg, care stie ce inseamna candidatura ca independent", a spus Elena Basescu, potrivit VoceaTransilvaniei.ro.

Chereches a precizat ca adunarea de semnaturi a fost un simplu gest de prietenie. "Am spus ca politica inseamna si prietenie. Am facut cu mare placere un demers de a aduna semnaturi pentru Elena Basescu si am facut acest lucru crezand in ceea ce poate sa faca ca europarlamentar", a declarat Chereches.

Elena Basescu a renuntat ulterior la candidatura pentru un nou mandat in Parlamentul European.

Gestul lui Chereches a fost comentat de liderul UNPR Maramures, Emil Ambrus: "Inseamna ca-i un copil cumsecade, aduna la toata lumea. De cand il stiu eu tot bine a facut. Vreti sa-l opresc eu sa nu mai faca bine in continuare?"