Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat luni ca PNL reprezinta "o familie apropiata" pentru acest grup, presedintele liberalilor, Crin Antonescu, adaugand ca nu a avut discutii cu reprezentanti ai PPE si ca partidul ramane membru al ALDE, potrivit agentiei Agerpres.

"Pentru noi PNL este ca o familie apropiata. Este ca un frate sau o sora. Asa ca nu te desparti de un frate sau de o sora", a spus Guy Verhofstadt, intr-o conferinta de presa la Parlament.

El a amintit ca discutiile din media privind posibile negocieri intre PNL si PPE "sunt ceva tipic in politica romaneasca".

"Pentru mine este foarte clar. Stiu PNL din 1990, avem o relatie speciala cu partidul si in special cu Crin Antonescu", a completat Guy Verhofstadt, aratand ca in anii '90 a transmis materiale pentru a ajuta PNL. El a mentionat ca primele materiale au fost distruse de participantii la greva minerilor si ca ulterior a fost trimis un nou camion cu astfel de materiale.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ca nu a avut intalniri cu reprezentanti ai PPE.

"Nu au fost intalniri sau discutii, angajamente intre mine si Joseph Daul sau orice alt reprezentat sau membru al PPE. Suntem si ramanem membri ai ALDE", a spus Antonescu.