Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu (PNL), a cerut, luni, Biroului Permanent, ca legea prin care STS se reorganizeaza ca departament in cadrul MAI sa primeasca un aviz si din partea comisiilor parlamentare pentru controlul SRI si SIE, anunta Mediafax. Solicitarea Comisiei de aparare a fost adoptata de conducerea Senatului.

Corneliu Dobritoiu precizeaza in adresa transmisa Biroului permanent al Senatului ca, pentru o dezbatere eficienta si competenta analiza asupra acestei propuneri legislative, se solicita avize si din partea comisiilor comune permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI si SIE.

In plus, Comisia de aparare mai cere in adresa amanarea termenului de depunere a Raportului comun al comisiilor de aparare si administratie publica, pana la data de 29 aprilie.

Proiectul de lege prin care STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut, in data de 25 martie, prin adoptare tacita de Camera Deputatilor.

Proiectul de lege a fost initiat de PSD si se refera la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depasit.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata in cazul acestui proiect de act normativ, Senatul fiind for decizional.