Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Sibiu, referindu-se la postarea premierului pe o retea de socializare, ca si-a "consumat portia de incredere" in Victor Ponta, dar nu crede ca "unii politicieni intra cand vor in politica si pleaca atunci cand vor", relateaza Mediafax.

"Eu, mai intai, nu comentez chestiuni care sunt scrise pe Facebook. Facebook-ul este o chestiune aproape intima. Este, sigur, in epoca noastra de ultracomunicare si in care nimeni nu mai garanteaza secretul corespondentei oricum, un fel de jurnal intim. Cum il folosesc unii politicieni si consilierii lor e problema lor. Eu consider ca e normal, in ce ma priveste, sa comentez, sa declar, sa ma refer la acte, la declaratii politice ale primului-ministru, nu la ce scrie sau ce poze pune pe Facebook. Ca atare, eu, cu toate ca s-ar putea face foarte multe comentarii, dar nu cred ca ducem lipsa de anecdotica, de glume, de replici, incerc sa ma concentrez pe lucruri serioase, nu ma intereseaza ce a fost", a raspuns el.

Intrebat daca este de parere ca Victor Ponta chiar se va retrage din politica la finalul anului, Antonescu a spus ca nu crede ca "unii politicieni intra cand vor in politica si pleaca cand vor". "Eu nu cred ca unii politicieni intra cand vor in politica si pleaca cand vor. De exemplu, eu am intrat cand am vrut si am sa plec cand am sa vreau, asa ca nu are rost sa fac eu pronosticuri in legatura cu ei. O sa va anunt cand o sa plec, o sa aflati cand, cu ce motive si de ce imi inchei activitatea politica. Ma tem pentru unii ca mai dureaza, nu mult, asa, cinci-zece ani", a spus Antonescu.

Cand i s-a cerut sa explice de ce sustine ca Victor Ponta n-ar putea iesi din politica, Antonescu a precizat: "N-am spus asta, nici n-am sugerat. Nu stiu cand, daca si cum, chiar nu stiu, nu e treaba mea. Haideti sa fim optimisti, poate ca nu o sa iasa niciodata sau nu o sa mai apuc eu, ca nu o sa mai traiesc acum 80 de ani. E un om tanar".

Intrebat daca il crede pe Victor Ponta, Antonescu a raspuns: "In general, nu".

"Eu am si prin fire un set de reguli. E costisitor, poti sa pierzi mult, dar decat sa fii prea suspicios si sa-i consideri pe toti din capul locului mincinosi si dupa vreo doi-trei ani sa zici , eu pornesc ,ca si cu prezumtia de nevinovatie, cu prezumtia de incredere. Eu portia de incredere in domnul Ponta mi-am consumat-o", a incheiat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook ca in noiembrie, dupa castigarea "ultimei batalii", isi doreste sa lase locul in politica altora, "mai tineri", iar el sa recupereze din timpul pe care in ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata sa.