Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, actiunea facuta de Dan Voiculescu impotriva verisoarei sale din strainatate Paraschiva Silaghi, care l-a acuzat ca a oferit fostei Securitati informatii despre ea, decizia putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax.

In acest dosar, Voiculescu a cerut instantei sa o oblige pe Silaghi la plata a peste 130.000 de euro drept daune morale generate de schimbarea unei declaratii pe care aceasta o facuse la CNSAS.

Dan Voiculescu a introdus actiunea impotriva verisoarei sale in iulie 2012.

El spunea, in legatura cu solicitarea Paraschivei Silaghi de a-si schimba declaratiile initiale in procesul cu CNSAS, ca, inaintea modificarii acestora, verisoara ii solicitase, cu imprumut, 40.000 de euro, suma pe care el a refuzat sa i-o dea.

Paraschiva Silaghi a declarat, pentru Mediafax, ca si-a schimbat declaratia fata de Dan Voiculescu pentru ca atunci cand a dat prima declaratie "nu a avut in fata actele de la CNSAS".

In 10 martie 2011, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis irevocabil ca Dan Voiculescu a fost colaborator al Securitatii, cu numele conspirativ "Felix".