Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate pe 30 aprilie sesizarea privind neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului prin care Victor Ciorbea a fost numit membru neexecutiv al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), anunta Agerpres. Prim-vicepresedintele PDL, deputatul Andreea Paul, a anuntat miercuri ca PDL va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la "numirea ilegala" a lui Victor Ciorbea la ASF, in conditiile in care nu se respecta legea de functionare a acestei institutii.

"Consideram ca aceasta numire este neconforma cu art. 1 (alin. 3 si 5) din Constitutie, pentru ca nu se respecta legea de functionare a ASF, care cere explicit experienta de minimum noua ani in institutiile financiare, in cele de credit sau in activitatile nebancare, chestiune pe care nu o respecta", a precizat deputatul liberal democrat.

Potrivit Andreei Paul, Parlamentul Romaniei, prin Camerele sale reunite si prin votul in plen,' a incalcat legea in vigoare de functionare a ASF, adica a incalcat din nou statul de drept'.

La randul sau, deputatul PDL Tinel Gheorghe a afirmat ca toata lumea trebuie sa respecte legea, inclusiv Parlamentul.

"Astazi contestam ceea ce spuneam ieri in Parlamentul Romaniei, ca numirea domnului Ciorbea este ilegala, ca se incalca legea, iar unul dintre principiile fundamentale ale Constitutiei este ca toata lumea sa respecte legea, inclusiv Parlamentul Romaniei. Suntem si noi foarte curiosi daca Curtea, pe aceasta sesizare punctuala, cu exemplu, plecand de la CV-ul domnului Victor Ciorbea, va da o solutie conforma cu legea si cu Constitutia", a afirmat Tinel Gheorghe.

Plenul Parlamentului a aprobat marti numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, el obtinand 326 de voturi pentru si 16 impotriva.