Presedintele Comisiei de abuzuri a Camerei Deputatilor, Mircea Man, a declarat, luni, ca, in perioada 3 aprilie 2013-18 martie 2014, s-au inregistrat la comisie 611 dosare, din care 10 s-au referit la conditiile din penitenciare, el aratand ca membrii comisiei vor discuta cu conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

"Am primit 54 de petitii pe justitie de la persoane incarcerate, din acestea 10 se refera doar la conditiile din penitenciare. Am cerut o analiza care sa fie facuta de expertii comisiei, dupa analiza, la sfarsitul lunii aprilie - inceputul lunii mai vom avea un dialog cu cei de la Administratia Nationala a Penitenciarelor legat de conditiile semnalate in petitii", a precizat Mircea Man, potrivit Agerpres.

Man a prezentat, intr-o conferinta de presa, activitatea Comisiei de abuzuri si petitii, aratand ca in ultimul an s-au primit 611 dosare, care au fost repartizate autoritatilor publice pentru solutionare, din acestea 27 de dosare fiind trimise la Parchetul General, 86 la CSM, 12 la Prefectura Bucuresti, 11 la ASF, iar 15 la Casa Nationala de Pensii Publice.