Presedintele Comisiei parlamentare pentru Schengen, senatorul PSD Mircea Geoana, a declarat, joi, la Suceava, ca Romania are sanse rezonabile sa-si atinga obiectivul de aderare la Spatiul Schengen dupa ce Federatia Rusa a anexat Crimeea, transmite Mediafax.

Geoana a spus, la o intalnire la care au participat diplomati si reprezentanti ai autoritatilor din Suceava si Cernauti, ca dupa anexarea peninsulei Crimeea la Federatia Rusa sansele Romaniei de aderare la Spatiul Schengen sunt rezonabile.

"In acest moment va pot spune ca exista azi, in conditiile de dupa anexarea Crimeei de catre Federatia Rusa, sanse rezonabile ca Romania, intr-un interval scurt de timp, sa isi atinga si obiectivul de aderare la Schengen, in etape", a spus Geoana.

El a aratat ca in aceste conditii Romania va avea o granita de nord si de est care va "respira" catre vecinii nostri in ambele sensuri si va fi mai bine protejata pentru a ne putea achita de obligatiile pentru Schengen.

"Mai multe treceri ale frontierei nu inseamna mai mult risc, ci inseamna mai mult control. Cu cat exista mai putine puncte de trecere controlate, cu atat riscul de trafic ilegal creste", a adaugat Geoana.