VIDEO Victor Ponta, despre criticile presedintelui cu privire la apropierea de China: Basescu e ca un calculator din 2002 - 2003, nu poti sa mai pui niciun program nou pe el, ca e depasit
"Dl Basescu e depasit de situatie. Dansul e ca un calculator din 2002-2003, nu mai poti sa mai pui niciun program nou pe el, ca e depasit. SUA au un parteneriat strategic cu China, dincolo de schimburi comerciale si de proiecte comune. Evident, sunt cu totul de acord si sustin in totalitate faptul ca parteneriatul nostru in cadrul NATO, si cu SUA, este baza fundamentala a securitatii noastre nationale si acesta trebuie pastrat, incurajat si dezvoltat. Aici, prima parte, sunt de acord. Stiti, daca tot am facut comparatie intre dl Basescu si un computer vechi, la partea de scris, in Word asa, merge si dl Basescu", a afirmat premierul, la Parlament.
"Cand vorbim totusi de lumea secolului XXI, de ceea ce se intampla in rest, aici dansul e depasit si nu se mai poate schimba la varsta asta. Deci, noi pastram... nu doar pastram, extindem, stiti foarte bine, sustinem in totalitate fundamentul parteneriatului nostru strategic cu SUA, NATO, UE, dar Romania este o tara care trebuie sa se adapteze, cu noi lideri, cu oameni mai tineri si cu mintea mai deschisa decat dl Basescu, la ceea ce inseamna anul 2014 pana in 2020", a adaugat Ponta.
Presedintele Traian Basescu a afirmat marti dimineata, in cadrul conferintei de presa sustinute la Haga in marja Summitului Securitatii Nucleare, ca abordarile sale traditionale legate de parteneriatul cu SUA nu s-au schimbat, afirmand ca acesta este de neinlocuit si evocand o apropiere de "Est" si "Asia", pe care a criticat-o. "(...) De parteneriatul strategic cu SUA, care nu imbraca doar securitatea militara, ci si aspectele dezvoltarii economiei romanesti, numai ca acum ne incurcam, cream confuzie, vrem cu China, vrem cu SUA? Ma indoiesc ca SUA nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie in Romania, de ce trebuie sa ne vulnerabilizam", a spus Basescu.

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
atat poate. asta e nivelul lui. apare si el la antene in poze cu gandea si explica cum sta de fapt realitatea. inca 2 metafore, basescu in sus si basescu in jos si a terminat ce avea de zis, ca de spus niciodata nu spune nimic.
Correct answer: "Ponta si copiatoarele!" ;)
Am ras cu lacrimi.
As mesager, asa mesaje. Ca si Becali, asta s-ar usca si ar muri fara atata atentie din partea mass-mediei.
Probabil cei care ii dicteaza ce are de spus nu ii spun si CUM sa o faca.
Pentru mine goana, as putea sa spun aproape dementa guvernantilor actuali cu China - facem centrale atomice cu chinezii, linii de cale ferata, hidrocentrale, privatizam, totul cu chinezii, e de-a dreptul suspecta! Iar cand mai aud despre sume ametitoare de ordinul a zeci de miliarde de euro care stau sa cada pe capetele noastre, asa, din senin si binenteles, numai ca sa ne faca noua un bine, eu cand aud asa ceva mi se aprinde beculetul de alarma ca ceva pute rau de tot in toata povestea asta stralucitoare cu chinezii putrezi de bogati care sunt pe punctul de-a face atac de panica daca nu fericesc poporul "frate" roman cu zeci de miliarde de euro pe proiecte care mai de care mai megalomane.
Iar cand privesc apatia, lipsa de profesionalism si populismul ieftin al acelorasi politicieni cand este vorba despre fonduri europene, care da, nu pica din cer pur si simplu, dar care exista cu adevarat si care da, sunt pentru romani - dar numai pentru cei harnici si inteligenti - atunci tabloul devine si mai gri.
Cred ca poate sa ne tina si cateva cursuri despre cum sa folosim functiile copy&paste in MS Word.
In Europa se discuta doua aspecte:
1. O latura politica - Proiecte sensibile din Europa nu sunt expuse chinezilor .un exemplu recent a fost oferta chinezilor de a participa la constructia unei linii de mare viteza in Marea Britanie., fiind refuzati datorita sitemului lor politic ( unul corupt, impredictibil si cu ambitii teritoriale in zona asiatica)
2. Latura sigurantei - proiectele chinezilor nu pot garanta siguranta, deoarce se lucreaa dupa standarede chineze. daca durata de viata a cladirilor in China se ridica undeva la 30-50 de ani cu grave deficiente expuse in mediul academic, la proiecte de infrastructura sunt mari semne de intrebare.
1. Tren de mare viteza Bucuresti-Constanta, in conditiile in care se circula in 2.5 ore pe autostrada care trebuie amortizata?
2. Terminarea Terminalelor 3 si 4 de la Cernavoda, in conditiile in care RO are exces de energie si nu poate exporta din lipsa infrastrcturii de transport? Fara sa mai spunem ca in mod obligatoriu trebuie sa folosim tehnologie Canadiana CANDU.
3. Idem hidrocentrale.
4. Acceptarea Huawei in structura de comunicatie NATO, in conditiile prefiguratei aliante Rusia/China?
5. Exportul de alimente si produse agricole in China in condtiile in care RO importa 40-50% din acestea?
Am uitat ceva?
In plus, nu suntem noi in masura sa exportam nimic in China (nici macar rosiile de Teleorman pe care le tot impingea vajnicul Dragnea sub nasul chinezilor). China e producatornul numarul 1 mondial la aproape toate produsele agricole. Tot ce cultivam/crestem noi (plus multe altele), creste si ei, dar in cantitati mult mai mari si produse mai ieftin. Clima variata si suprafetele mari si forta de munca ieftina le permit asta. Ce mai vrei sa le exportam, daca noi nu suntem in stare sa producem suficient nici pentru consumul intern? Genialele rosii de Teleorman nu ajung nici pt tara noastra, rosiile de la noi de pe piata majoritatea sunt aduce din Turcia. Ce export sa facem cu China?? Facem ca si in comunism, ne laudam ca suntem "granarul" Europei si dam la export totul si nu avem de-ajuns pentru noi?? Dam noi rosii in China (care nu are nevoie defapt) si luam rostii de la Turci, si iese toata lumea pe profit? Sa fim seriosi.
Mai folositi-va din cand in cand si creierele, va rog.
Si ce bine functioneaza.
PS. Stiu ca o sa-mi spuneti ca apropierea de o mare putere nu poate fi decit benefica ! De acord ! Dar de ce neaparat China ? Or fie ei vectorul tehnologic al timpului in care traim si nu stiu eu ? Nu cred ! Sint deocamdata producatorii unui procent important din productia industriala a lumii (si nici aia intotdeauna la standardele prescrise de cumparator) si cei mai mari imitatori (asta ca sa nu spun hoti) prin prisma acesului la tehnologia si know how-ul implicat in aceasta productie.