Partidul Miscarea Populara a depus, luni, la Biroul Electoral Central, lista de candidati pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Lista PMP este deschisa de europarlamentarul Cristian Preda, urmat de Siegfried Muresan - "un tanar care deja are activitate performanta in PE si va fi de folos Romaniei in PE", dupa cum a declarat Elena Udrea, si de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi. Pe lista se mai afla Cristian Petrescu, actual deputat (in trecut la PDL), omul de afaceri Woetsch Gunther, fosta presedinta a Federatiei de Tenis Ruxandra Dragomir si Alexandru Lesco, care a avut de suferit la Tiraspol fiind condamnat in lotul Ilascu.

Cristian Preda a precizat ca obiectivele pe care le vor avea candidatii PMP in Parlamentul European sunt o economie europeana solida cu oportunitati de locuri de munca pentru romani, consolidarea relatiilor cu SUA si o atitudine ferma fata de Rusia, precum si sustinerea intrarii Romaniei in zona euro cel mai devreme in 2017, intr-un mod care sa fie profitabil pentru cetatenii romani.

"Am strans 306 mii de semnaturi, mai mult decat partide cu 20 de ani de istorie. Avem pe locul doi un tanar din categoria acelor tineri pe care toata clasa politica ii invoca, Siegfried Muresan, care deja are activitate performanta in PE", a declarat Elena Udrea luni, la depunerea listei la BEC.

Elena Udrea a mai declarat luni, la depunerea listei de candidati a PMP la europarlamentare, ca partidul este impotriva oricaror forme de nepotism, sustinand ca listele de candidati ale celorlalte partide, deputatul sustinand ca listele de candidati ale altor formatiuni sunt "intesate cu neveste, iubite, membri de familie".

"Cei care se asteptau astazi sa o vada pe Elena Basescu pe listele PMP si criticau acest lucru au dovedit ca nu au fost de buna credinta. PMP este impotriva oricaror forme de nepotism, desi prezenta Elenei Basescu, europarlamentar cu activitate de cinci ani la Bruxelles, ar fi putut oricand fi justificata prin prisma a ceea ce ea facut si prin prisma lucrurilor pe care le sustine. Elena Basescu cu toate acestea nu candideaza pe lista PMP, nu candideaza deloc la PE, pentru ca o candidatura independenta ar fi luat din procentele PMP, dar nu putem sa nu ne uitam la celelalte partide si sa nu vedem ca au listele intesate cu neveste, iubite, prietene, membri de familie. Este o adevarata increngatura de interese de familie si de grup pe aceste liste, iar PMP, prin lista pe care o propune, o lista de oameni competenti (...) face diferenta in clasa politica. Este o lista de oameni competenti si care merita sa reprezinte Romania la PE", a declarat Elena Udrea la BEC, potrivit EVZ.

Elena Basescu a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca nu va candida la alegerile europarlamentare nici pe listele PMP, nici ca independent. "Doresc sa multumesc prietenilor de la PMP pentru ca mi-au oferit locul 2, insa mi se pare o favoare prea mare. Mi s-ar parea un troc imoral rezervat marilor justitiari. Nu voi candida ca independent deoarece nu doresc sa iau unul, doua sau trei procente de la Miscarea Populara".