Fostul presedinte al organizatiei Partidului Miscarea Populara, filiala municipala Bistrita, Zorin Diaconescu, a adresat o scrisoare deschisa in care acuza ca acest partid s-a transformat "intr-o simpla platforma de racolat membri PDL, mai ales primari", informeaza Agerpres si Mesagerul.ro. Reactia lui Diaconescu a venit dupa schimbarea sefului organizatiei judetene a PMP.Astfel, Cristian Tuturuga a fost schimbat duminica, in plin proces de vot pentru listele europarlamentare ale PMP, cu Vasile Bors.

"Ce face PMP de la o vreme nu are nicio legatura cu statul de drept, cu modernizarea Romaniei, cu programul lansat si uitat al lui Adrian Papahagi, cu tot ce le spuneam noi oamenilor pe cand incercam sa-i convingem si nu-i intelegeam de ce ei sovaie. Partidul in care noi am crezut s-a transformat intr-o simpla platforma de racolat membri PDL, mai ales primari, umilindu-i, obligandu-i sa iasa zilnic intre oameni purtand doua fete, una de primari PDL si alta apartinand 'Fundatiei...', sa raporteze la partid ca sa nu-si piarda functia, dar sa stranga semnaturi pentru PMP. Cat de onorabil se poate simti cineva, obligat prin mii de fire invizibile la un astfel de balet, numai el stie", se arata in scrisoarea deschisa a lui Zorin Diaconescu.

"Am rezistat primului val, bucuros ca la Bistrita nu s-au anuntat transfugi din PDL. Eroare. Ei nu s-au anuntat la Bistrita fiindca pentru ei filiala de aici e prea putin importanta. In schimb au inceput naveta la Bucuresti, unde se purtau negocieri legate de filiala noastra, de care stia toata lumea - in afara de noi, care evident nu contam in acest 'Caritas' politic din care mai lipseste doar Ioan Stoica si schema sa piramidala. In fine am aflat ca urmeaza sa fim 'preluati' (ca un colet de la posta sau ca laptele la cisterna) de doi dezertori din partidul lui Ioan Oltean, a caror platforma ideologica porneste de la principiul profund ca nu au mai incaput la nicio functie in PDL. Normal ca nu au gasit de cuviinta sa se inscrie in filiala (care filiala?) - in schimb si-au facut public proiectul politic: razbunare si polite platite lui Ioan Oltean, inamicul lor personal si deci obiectivul numarul unu al partidului, la Bistrita", mai spune el.

Zorin Diaconescu consideră că el şi echipa de tineri pe care a adus-o în partid au fost trataţi ca nişte 'fraieri' de către liderii naţionali ai PMP şi şi-a luat rămas bun de la acest partid similar cu modul în care Traian Băsescu şi-a anunţat despărţirea de PDL.

"Pentru că nu poţi face o pădure doar din uscături, mai e nevoie din când în când de nişte fraieri, care să dea impresia de nou. Acei fraieri am fost noi, cei care am crezut că construim un partid, ca să aflăm pe parcurs că participăm doar la o diversiune. Rolul nostru s-a încheiat aici. Aţi observat că nu ne mai răspunde nimeni la mailuri sau la telefoane? Desigur. Fiindcă partidul are întotdeauna dreptate, iar dacă nu spune adevărul, e cu atât mai rău pentru adevăr. N-are rost să o lungesc. Am învăţat chiar de la părintele spiritual al partidului cuvintele eliberatoare: 'Aici drumurile noastre se despart. Pa, PMP! Rămâi cu bine!'', se mai arată în documentul citat.

Cristian Ţuţuruga a precizat, la rândul său, că în acest moment rămâne un simplu membru al PMP.

Filiala Bistriţa-Năsăud a PMP are în jur de 480 de membri şi 14 filiale constituite.

Iniţial, Ţuţuruga a transmis comunicatul în care se aduc acuzaţii PDL nesemnat, revenind ulterior cu precizarea că acesta nu îi aparţine, atribuindu-i-l lui Zorin Diaconescu, liderul organizaţiei municipale a PMP Bistriţa'.