Fostul premier Emil Boc va participa, impreuna cu presedintele Traian Basescu, la dezbaterea de la Bucuresti a Fundatiei Miscarea Populara, astfel incat va absenta de la mitingul care va fi organizat la Cluj-Napoca de PDL.

Emil Boc a declarat, vineri seara, pentru Mediafax, ca dezbaterea Fundatiei Miscarea Populara isi propune sa sustina si sa continue procesul de modernizare a statului inceput in parteneriat cu presedintele Romaniei.

"Voi participa, sambata, alaturi de presedintele Traian Basescu, la Bucuresti, la dezbaterea organizata de Fundatia Miscarea Populara intitulata "Rolul administratiei locale in modernizarea comunitatii. Statul de drept si siguranta cetateanului". Dezbaterea isi propune sa sustina si sa continue procesul de modernizare a statului inceput in parteneriat cu presedintele Romaniei. Am raspuns pozitiv invitatiei pe care am primit-o din partea organizatorilor la o dezbatere pe o tema importanta ce tine de modernizarea tarii. Pe principiul ca nu pot fi in doua locuri in acelasi timp, voi participa la dezbaterea de la Bucuresti", a spus Boc.

Fundatia Miscarea Populara (FMP) organizeaza sambata, de la ora 12.00, la Bucuresti, dezbaterea intitulata "Rolul administratiei locale in modernizarea comunitatii. Statul de drept si siguranta cetateanului".

Potrivit organizatorilor, evenimentul face parte din seria de dezbateri organizate de FMP privind statul de drept si dezvoltarea comunitatilor locale, in contextul noilor provocari legate de asigurarea unui management eficient la nivel local si al necesitatii identificarii de resurse diversificate de finantare.

La eveniment, vor fi prezenti reprezentanti ai Fundatiei de la nivel national si local, personalitati din societatea civila si din mediul politic, reprezentanti ai administratiei locale.

Miercuri, fostul premier Emil Boc spunea ca nu stie daca va participa la mitingul care va fi organizat de PDL, sambata, la Cluj-Napoca, afirmand ca este un simplu membru al partidului, care are o mai mare libertate de miscare si poate lua decizii asa cum crede de cuviinta.

Actiunea organizata de PDL in Piata Lucian Blaga, din Cluj-Napoca, este un miting de protest fata de actuala guvernare, la care sunt asteptate circa 15.000 de persoane. La finalul mitingului, la care vor participa, printre altii, liderul partidului, Vasile Blaga, membrii BPN al PDL, europarlamentarii partidului, va avea loc si un mars prin centrul municipiului, pana in fata Prefecturii Cluj.

Presedintele Traian Basescu si fostul premier Emil Boc au mai participat impreuna, in 9 februarie, la o dezbatere organizata de Fundatia Miscarea Populara la Cluj-Napoca.

Boc a anuntat atunci ca a acceptat sa faca parte din Fundatia Miscarea Populara, sustinand ca, in opinia sa, poate avea o contributie la unificarea dreptei, pentru castigarea alegerilor din acest an.

Tot atunci, presedintele Traian Basescu declara ca el si fostul premier Emil Boc au fost "doi parteneri extarordinari", care au trecut prin "momente care ii leaga pentru totdeauna".