Inaltul reprezentant al Guvernului Romaniei pentru proiecte economice strategice si diplomatie publica, senatorul Mircea Geoana, a declarat, vineri, la Galati, ca este posibil ca in curand sa aiba loc o intalnire trilaterala a guvernelor Romaniei, Ucrainei si Republicii Moldova, dupa modelul Romania, Bulgaria, Serbia, transmite Agerpres.

"Sunt convins ca dupa alegerile prezidentiale din Ucraina si inainte de alegerile parlamentare de la Chisinau o intalnire la varf intre guvernele Romaniei, Ucrainei, Republicii Moldova, de ce nu la Galati, asa cum s-a lansat euroregiunea Dunarea de Jos acuma cativa ani de zile. Ar putea sa fie o continuare fericita a modului in care premierii roman, bulgar si sarb s-au intalnit in sudul Romaniei acum cateva saptamani", a afirmat Geoana, intr-o conferinta de presa sustinuta la Galati.

Mircea Geoana a efectuat, vineri, o vizita in judetul Galati, unde a inceput un turneu care va continua saptamana viitoare Iasi, Botosani, Suceava si in Maramures. El a subliniat cu aceasta ocazie ca programele de cooperare transfrontaliera cu Ucraina trebuie regandite si prioritizate, mai ales in ceea ce priveste investitiile in infrastructura.