Actuala conducere a PNL va ramane in functie si daca va obtine un scor mai mic de 20%, cat si-a propus, la alegerile europarlamentare, a anuntat joi, la Sibiu, prim-vicepresedintele partidului, Klaus Iohannis, citat de agentia Mediafax.

:Da, noi ne dorim sa obtinem cel putin 20%. Nu (e nevoie de schimbari in conducerea PNL daca nu obtinem 20% - n.r.). Daca obtinem mai mult, toata lumea va fi bucuroasa, daca obtinem mai putin, va fi toata lumea suparata si atat", a explicat Klaus Iohannis.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat recent ca obiectivul liberalilor pentru alegerile europarlamentare este obtinerea unui scor de 25% din voturi si a adaugat ca in situatia in care, candidatii partidului vor obtine sub 20% din voturi el isi va da demisia din fruntea partidului.

"Daca vom lua 23% sau 24% este ca si atins (obiectivul - n.r.). (...) Sub 20% ar fi foarte rau, dar nici nu vreau sa analizez asa ceva. (...) Sub 20% ar fi foarte rau si ar genera schimbari foarte serioase sau asa ar trebui sa fie, eu ca presedinte al partidului oricum asta voi initia, incluzandu-ma si pe mine", a spus Crin Antonescu, la Adevarul Live.

Intrebat daca isi va da demisia in situatia in care PNL va obtine sub 20% la alegerile europarlamentare, liderul liberalilor a raspuns afirmativ, adaugand "nu inainte de a-i schimba si pe altii".