Reprezentantii PNL Iasi acuza PSD ca a initiat razboiul politic prin schimbarea din functie a vicepresedintelui liberal al Consiliului Judetean, liberalii cerand social-democratilor sa iasa "din logica meschina a vanzarii si cumpararii de functii", transmite Mediafax.

Liberalii ieseni sustin, potrivit unei rezolutii adoptate duminica de catre Delegatia Permanenta a filialei, ca Iasiul avea nevoie de o voce parlamentara "viguroasa si concertata", insa "PSD a ales calea facila a neimplicarii".

In aceeasi rezolutie, PNL Iasi acuza PSD ca a initiat razboiul politic impotriva proiectelor judetului si ale PNL si ca, prin schimbarea vicepresedintelui liberal al CJ, "PSD si-a batut joc de toate promisiunile USL".

"Iesenii sunt cei care pierd prin decizia PSD de a genera acest razboi. Iasiul are nevoie de dezvoltare, investitii, salarii mai mari, locuri de munca si stabilitate politica. Delegatia Permanenta a PNL Iasi condamna hotarat decizia PSD de a incepe razboiul politic si de a intoarce Iasiul in perioada 2008-2012, cand, intr-o atmosfera de conflict perpetuu, si-a putut masca lipsa de realizari pentru acest oras. Asteptam ca PSD sa iasa din logica meschina a vanzarii si cumpararii de functii la nivel local si, in spiritul USL, sa sprijine proiectele pe care ni le-am asumat in fata iesenilor", se mai precizeaza in documentul adoptat de catre membrii Delegatiei Permanente a PNL Iasi.

Totodata, PNL sustine ca la Iasi PDL a devenit "remorca PSD" si ca prin "negotul de functii si avantaje individuale" conducerea PDL Iasi a devenit "solutia imorala" a politicii locale.

"Nu mai exista niciun motiv pentru oamenii care voteaza dreapta sa voteze PDL, pentru ca acest partid s-a predat cu functii si bagaje la PSD", mai spun liberalii in rezolutia Delegatiei Permanente a filialei judetene.

Vineri, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Iasi, convocata de PSD si PPDD, vicepresedintele PNL al CJ, Victor Chirila, a fost inlocuit din functie. In locul acestuia a fost ales liderul PPDD Iasi, Alin Aivanoaei.

PSD si PPDD dispun in CJ Iasi de 18 mandate, cele doua partide mai avand nevoie de un vot pentru obtinerea majoritatii simple. Alin Aivanoaei a obtinut in final 20 de voturi.

PDL il propusese pentru functia de vicepresedinte al CJ pe Radu Ursanu, insa acesta a obtinut doar patru din cele sase voturi ale consilierilor PDL prezenti la sedinta, doi consilieri democrat-liberali votand alaturi si PSD si PPDD.

Sambata, intr-o conferinta de presa, liderul PDL Iasi, Gabriel Surdu, a spus ca nu stie cine sunt cei doi reprezentanti ai PDL care au tradat la vot si ca va fi facuta o analiza interna.

Surse din cadrul filialei sustin ca joi seara, in urma unei sedinte de patru ore, PDL Iasi ar fi decis sa se retraga din sala in momentul votului din CJ, insa vineri dimineata, cu o ora inainte de reuniunea CJ, seful PDL Iasi le-ar fi cerut consilierilor sa intre in sala si sa propuna propriul candidat. La sedinta de joi de la sediul PDL a participat si vicepresedintele regional al partidului, Ioan Balan.