Fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, in prezent membru in Fundatia Miscarea Populara, a declarat, intr-un interviu pentru EVZ, ca USL s-ar putea reface dupa alegerile europarlamentare. "Eu vad actuala situatie din USL ca pe o separare de proba, intr-un cuplu: mai luam o pauza, sa vezi ce rau este fara mine. Ponta vrea sa-i demonstreze ce rau este sa nu mai aiba ministri, sa nu mai fie presedinte al Senatului. Antonescu vrea sa-i arate la europarlamentare ce rau este sa nu ai voturile liberalilor, de care ai nevoie la prezidentiale in turul II", a declarat Lazaroiu.

Sebastian LazaroiuFoto: Agerpres

Fostul consilier prezidential sustine, in interviul pentru EVZ, ca in functie de scorurile de la europarlamentare, Ponta si Antonescu "s-ar putea sa vada ca e rau unul fara celalalt si sa se reuneasca". "In ipoteza in care s-ar reuni, lucrurile se schimba cu totul. Daca raman ca acum, cu trei candidati mari, PSD nu poate castiga prezidentialele si-i asteapta sase ani de opozitie, cel putin", spune Lazaroiu. El crede ca Victor Ponta ar putea face tandem cu Tariceanu la alegerile prezidentiale, pentru a lua si din voturile liberalilor, dar ca in cele din urma ar fi numit Dragnea premier daca PSD ar castiga presedintia. "Poate sa incerce si miscari mai spectaculoase in partid. Sa refaca el USL-ul dupa europarlamentare, fara Ponta premier si sa fie instalat de Cotroceni", crede Lazaroiu.

Acesta mai spune ca dupa europarlamentare este nevoie ca dreapta sa aiba un candidat unic capabil "sa ia mai mult decat PNL". In opinia sa, Predoiu si MRU nu sunt candidati viabili, si ca singurul candidat respectat de toate partidele este Emil Boc. "El este respectat si-n PMP, si-n FC, si-n PDL, si-n PNTCD. Ca sa intre in turul doi, trebuie sa ia mai mult decat PNL. Daca spunem ca va fi Crin Antonescu si va lua 22%, iar Emil Boc ia 23%, intra in turul doi. In turul doi este foarte putin probabil ca electorii PNL vor vota candidatul PSD, pe actuala situatie din PSD", este de parere Sebastian Lazaroiu.

In opinia sa, Partidul Miscarea Populara ar putea obtine 10-11% la europarlamentare, dar nici 8% "nu ar fi un scor prost pentru un partid care s-a inregistrat in februarie" si admite ca scorul este adus de primari ca Emil Boc, Gheorghe Stefan sau Gheorghe Falca, despre care spune ca sunt "masini de produs voturi". Lazaroiu mai spune ca premierul nu poate fi decat de la PNL, daca va castiga prezidentialele candidatul Dreptei, deoarece PNL are mult mai multe voturi in Parlament, fata de PDL si PMP.