Presedintele PNL, Crin Antonescu, afirma ca liberalii nu au in plan o candidatura a lui Klaus Iohannis la Presedintie, insa nu exclude aceasta posibilitate in situatia in care prim- vicepresedintele liberalilor ar avea o intentie de vot mai mare, relateaza Agerpres.

Intrebat daca in situatia in care Klaus Iohannis ar sta mai bine in sondaje ca el ar avansa ideea ca PNL sa-l propuna pe acesta candidat la alegerile prezidentiale, Antonescu a raspuns negativ.

"Sigur, daca s-ar lua o asemenea decizie in partid, nu as avea decat sa o respect, dar sunt foarte multe elemente care fac sa nu zicem imposibil, dar foarte putin probabila o asemenea varianta", a declarat el, la Adevarul Live.

Liderul PNL a aratat ca liberalii nu confunda scorul de incredere al cuiva in sondaje cu intentia de vot la alegerile prezidentiale.

El a spus ca primarul Sibiului are una dintre cele mai mari cote de incredere in sondaje, care a sporit in urma ruperii USL.

"Klaus Iohannis nu are chestiunea aceasta in agenda. (...) Nu este exclus, dar noi nu avem in niciun caz in plan asa ceva", a spus Antonescu cu privire la o posibila candidatura a lui Iohannis din partea PNL la Presedintie.

Antonescu a admis ca in ipoteza in care primarul Sibiului ar avea din partea alegatorilor o intentie de vot mai mare decat a sa, ar trebui mers la alegerile prezidentiale cu cel care are mai multe sanse.

"Daca ajungem in situatia in care suntem pe pregatirea prezidentialelor si vedem ca in intentia de vot Klaus Iohannis in mod clar, semnificativ are mai mult decat mine, sigur ca orice partid se gandeste si eu primul ma gandesc hai sa mergem pe cel care are mai multe sanse, pentru ca, nu am ascuns-o niciodata, nu-i deloc scopul vietii mele politice Presedintia cu orice pret, pentru ca daca era, altfel ar fi decurs relatiile si cu PSD", a sustinut Antonescu.