ANI acuza de incompatibilitate 32 de parlamentari, printre care Petre Roman si Sorin Iliesiu. 4 dintre ei, suspectati de fals in declaratii

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 12 martie 2014, 16:02 Actualitate | Politic


Agentia Nationala de Integritate acuza 32 parlamentari - 22 deputati si 10 senatori - de incompatibilitate, precum si de posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii in cazul a trei deputati si un senator dintre acestia, se arata intr-un comunicat de presa al ANI. Printre parlamentarii acuzati de incompatibilitate se numara deputatul Petre Roman si senatorul Sorin Iliesiu. ANI a sesizat Parchetul General in cazul a 4 dintre ei - deputatii Dorel Covaci, Anton Dobos, Ion Ochi si senatorul Matei Suciu - dupa ce a identificat posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii.

ANI a constat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre 22 deputati si 10 senatori ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati, contrar prevederilor art. 82, alin (1), lit. a), c) si e) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora calitatea de deputat si senator este incompatibila cu functiile de "administrator", "membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile comerciale", "calitatea de comerciant persoana fizica", sau cu "functia de reprezentant al statului in adunarile generale ale societatilor comerciale prevazute la lit. a)"; persoanele mentionate au incalcat si prevederile art. 15, alin. (1), lit. a), ale art. 16, alin. (2), lit. a) si e), precum si ale art. 17, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor.

Totodata, a fost identificata posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 Cod Penal, in cazul a trei deputati si un senator, ca urmare a faptului ca nu au mentionat in declaratiile de interese calitatile si functiile detinute, motiv pentru care Agentia a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

15 dintre parlamentarii vizati apartin PNL, PSD - 7, PC - 3, PP-DD - 2, UDMR - 2, UNPR - 1, PNTCD - 1, si un senator independent.

 • Lista celor 32 de parlamentari:

1. CIURARIU Florin (deputat PNL): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de titular intreprindere individuala in cadrul CIURARIU FLORIN INTREPRINDERE INDIVIDUALA.

2. COMSA Cornel George (deputat PP-DD): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator la S.C. DA EASY WAY S.R.L. si S.C. BIZ` ROUND THE CLOCK S.R.L.

3. COVACI Dorel (deputat PSD) S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut sau detine, simultan, functia de deputat si urmatoarele calitati:

*administrator la S.C. AGRIPIM S.R.L. (19 decembrie 2008 - prezent);
*administrator la S.C. CONS PRIFAD S.R.L. (19 decembrie 2008 - 14 iunie 2010).

Agentia a constatat si posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, deoarece acesta nu a mentionat in declaratiile de interese, depuse in calitatea de deputat (anii 2008 - 2013), functiile de administrator la S.C. AGRIPIM S.R.L. si S.C. CONS PRIFAD S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

4. DALCA Stefan Petru (deputat PP-DD): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 12 februarie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator la S.C. MERCRO S.R.L.

5. DINITA Ion (deputat PC): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 23 ianuarie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator la S.C. FOREX CLUB S.A.

6. DOBOS Anton (deputat PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut, simultan, functia de deputat si urmatoarele calitati:

* administrator la S.C. E.ON MOLDOVA DISTRUBUTIE S.A. (20 decembrie 2012 - 28 mai 2013);
* cenzor supleant la S.C. ROMTRACK S.A. (20 decembrie 2012 - 22 iulie 2013).

Agentia a constatat si posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, deoarece acesta nu a mentionat in declaratiile de interese, depuse in calitate de deputat, functiile de administrator al S.C. E.ON MOLDOVA DISTRIBUTIE S.A. si cenzor supleant la S.C. ROMTRACK S.A., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

7. DOBRINESCU Traian (deputat PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut sau detine, simultan, functia de deputat si urmatoarele calitati:

* administrator la S.C. TRADO S.R.L. ( 20 decembrie 2012 - prezent);
* administrator la S.C. OVEXIND S.R.L. (20 decembrie 2012 - 31 ianuarie 2013).

8. ENEA Constantin-Cosmin (deputat PNL): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata in cadrul ENEA CONSTANTIN-COSMIN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA.

9. MIHAILA Ioan (deputat PNTCD): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator la S.C. R.D.M. CONSULTING S.R.L. si S.C. IMO VITTORIA S.R.L.

10. MOLDOVAN Ioan (deputat PC): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator la S.C. ELIAN RESTAURANT S.R.L.

11. MOLNAR Zsolt (deputat UDMR): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata prin MOLNAR G ZSOLT PERSOANA FIZICA AUTORIZATA.

12. OCHI Ion (deputat PSD): S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut sau detine, simultan, functia de deputat si urmatoarele calitati:

*administrator la S.C. EXPLO CONSTRUCT S.R.L. (20 decembrie 2012 - prezent);
*administrator la S.C. HIDRO-SAL COM S.R.L. (20 decembrie 2012 - 12 iunie 2013).

Agentia a constatat si posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, deoarece acesta nu a mentionat in declaratiile de interese, depuse in calitatea de deputat, functia de administrator al S.C. EXPLO CONSTRUCT S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

13. OROS Nechita-Adrian (deputat PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 08 aprilie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de deputat si calitatile de asociat si administrator la S.C. VET AGA PET S.R.L.

14. RADULESCU Marian Catalin (deputat PSD): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator - presedinte al S.C. LION WORKER DEZVOLTARE SI CONSTRUCTII S.R.L.

15. ROMAN Ioan Sorin (deputat PSD): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 19 decembrie 2008, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de comerciant persoana fizica - titular al INTREPRINDERII INDIVIDUALE ROMAN IOAN SORIN.

16. ROMAN Petre (deputat PNL): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata - ROMAN V. PETRE PERSOANA FIZICA AUTORIZATA.

17. SCHEAU Ion (deputat PSD): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator la S.C. SUCCESS MINDSET S.R.L.

18. SMARANDACHE Miron Alexandru (deputat PSD): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator la S.C. PETROFLAX DISTRIBUTION S.R.L.

19.TAMAIAN Ioan (deputat PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 10 aprilie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator al S.C. GLASS STAR S.R.L. si al S.C. ION ART GLASS-PRODUCTIE S.R.L.

20. TEODORESCU Ioan Viorel (deputat PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 01 aprilie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de deputat si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al S.C. TRACUM S.A. Giurgiu si S.C. ADMINISTRATIA ZONEI LIBERE GIURGIU S.A.

De asemenea, acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate si in perioada 31 martie 2011 - 22 iunie 2012, intrucat a detinut, simultan, calitatea de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Mun. Giurgiu si functia de membru in Consiliul de Administratie al S.C. TRACUM S.A. Giurgiu si S.C. ADMINISTRATIA ZONEI LIBERE GIURGIU S.A., societati comerciale de interes local, infiintate de catre Consiliul Local al Mun. Giurgiu, Jud. Giurgiu.

21. THUMA HUBERT Petru Stefan (deputat PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 24 mai 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de deputat si calitatea de administrator al S.C. AND ENERGY S.R.L.

22. ZAMFIR Daniel Catalin (deputat PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut sau detine, simultan, functia de deputat si urmatoarele calitati:

* administrator al S.C. RELITE IMPEX S.R.L. (20 decembrie 2012 - 02 septembrie 2013);
* comerciant persoana fizica in cadrul ZAMFIR V. DANIEL - CATALIN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA (20 decembrie 2012 - prezent).

23. BUJOR Dumitru Marcel (senator UNPR): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de senator si calitatea de administrator la S.C. CRISMAROB S.R.L.

24. EHEGARTNER Petru (senator PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut, simultan, functia de senator si urmatoarele calitati:

* administrator la S.C. HURO SUPERMOLD S.R.L. (19 decembrie 2012 - 08 mai 2013);
* administrator la S.C. SUPERPLAST INTERNATIONAL S.R.L. (24 mai  - 23 octombrie 2013);
* administrator la S.C. SUPERPLAST S.R.L. (24 mai  - 16 septembrie 2013).

25. GRAPA Sebastian (senator PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut, simultan, functia de senator si urmatoarele calitati:

* administrator la S.C. EBOLA S.A. (19 decembrie 2012 - 16 iulie 2013);
* administrator la S.C. WEINGART S.R.L. (19 decembrie 2012 - 03 octombrie 2013).

26. ILIESIU Sorin (senator independent): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 11 februarie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de senator si calitatea de administrator la S.C. VIDEO DIALOG S.R.L.

27. KLARIK Laszlo Attila (senator UDMR): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 19 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de senator si calitatea de reprezentant al Consiliului Judetean Covasna in Adunarea Generala a Actionarilor a S.C. GOSPODARIE COMUNALA S.A. Sfantu Gheorghe.

28. NITA Mihai (senator PC): Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 19 decembrie 2008, intrucat detine, simultan, functia de senator si calitatea de administrator al  S.C. BRANIT S.R.L.

29. PASCA Liviu Titus (senator PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 11 decembrie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de senator si calitatea de administrator la S.C. D.R. PASCA COMPANY S.R.L.

30. SUCIU Matei (senator PSD): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 09 ianuarie 2014, intrucat a detinut, simultan, functia de senator si calitatea de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. si al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L.

Agentia a constatat si posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, deoarece acesta nu a mentionat in declaratia de interese, depusa in calitatea de senator, functia de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. si al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

31. TOMOIAGA Stefan-Liviu (senator PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 12 septembrie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de senator si calitatea de administrator al S.C. GREENERGO ENTERPRISES S.A.

32. ZISU Ionut Elie (senator PNL): S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 11 decembrie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de senator si calitatea de comerciant persoana fizica autorizata.


Stirea se actualizeaza
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6541 vizualizari

 • +9 (11 voturi)    
  asa si ? Care-i problema ??????/ (Miercuri, 12 martie 2014, 16:09)

  linarel [utilizator]

  parlamentarii nu sint nici macar stinjeniti de faptul ca sint condamnati penal daramite de faptul ca sint incompatibili. Ei voteaza la foc automat desi dpdv legal legile votate sint nule fiind votate de un condamnat penal . In RO nu se aplica legea.

  Schimbati sistemul juridic
  • +6 (8 voturi)    
   nu sistemul juridic..... (Miercuri, 12 martie 2014, 17:46)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui linarel

   ....trebuie schimbat ci regimul politic care a devenit o dictatura parlamentara.

   Atata timp cat "alesii neamului" nu tin cont de legile in vigoare si nici macar de vointa poporului exprimata la referendum, democratia nu este altceva decat o vorba goala, fluturata din inertie pentru a-i pacali pe fraieri.
   • +1 (3 voturi)    
    oops (Miercuri, 12 martie 2014, 18:14)

    federal [utilizator] i-a raspuns lui translativus

    Potrivit Legii 176/2010, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al […] incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

    De asemenea, conform dispozițiilor art. 326 din Codul Penal al României, „Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”
    ...............................................................................
    Ce este indicat mai sus este text de lege.
    Intrebari:
    - cine aplica legea in acest caz?as vrea sa vad aplicarea pentru fiecare din cei 32 publicata in presa si update-uri cu situatia lor pina la capat.
    - alegem altii in loc si in ce conditii?
    • +1 (3 voturi)    
     cui ii pasa.... (Miercuri, 12 martie 2014, 19:37)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui federal

     ....de lege ? Se aduna iar gasca parlamentarilor si voteaza, ca de atatea ori pana acum, impotriva sanctionarii membrilor sai caci doar este "democratie, nu ?"

     in ce mocirla puturoasa ne-a tarat acest sistem politic ticalos !
 • +8 (10 voturi)    
  Acum are sens (Miercuri, 12 martie 2014, 16:12)

  Je__ [utilizator]

  De ce Ponta umbla disperat sa formeze o noua majoritate.
  Daca ANI si DNA rezista, e foarte probabil sa ramana fara parlamentari!
 • +7 (9 voturi)    
  mare mirare (Miercuri, 12 martie 2014, 16:16)

  omidius [utilizator]

  Daca prin legea electorala nu se poate, iata ca se poate prin legea penala: Parlament cu maxim 300 de parlamentari :)
 • +5 (7 voturi)    
  Bun! (Miercuri, 12 martie 2014, 16:29)

  emil bobu [utilizator]

  Sa fie dati jos cu totii si/sau trimisi la inchisoare, dar macar sa fie dati jos! Traiasca ANI si DNA!
 • +6 (8 voturi)    
  parlamentul (Miercuri, 12 martie 2014, 16:36)

  dum_i [utilizator]

  Parlamentul este un grup mafiot organizat.

  Singura dar absolut singura solutie e sa ii salte pe toti, sa ii duca la puscarie iar pe drum sa intre autobuzul intr-un copac.

  De copac mi-ar fi chiar mila.
 • +9 (11 voturi)    
  caaaati? (Miercuri, 12 martie 2014, 16:43)

  Point [utilizator]

  32 de alesi ai poporului?cred ca agentiei i s-a urat cu binelesau poate ca aste e clenciul...sa mai incerce baietii desfiintarea ANI
 • -2 (8 voturi)    
  inceputul sfarsitului (Miercuri, 12 martie 2014, 16:54)

  pecereu [utilizator]

  Pentru ANI,prevad ca nu va fi desfiintata dar atributiunile vor fi suficient de mult reduse.
  De data asta au facut-o lata.
 • +5 (9 voturi)    
  PMP - Singurul partid curat ! (Miercuri, 12 martie 2014, 17:16)

  Miky60 [utilizator]

  Dupa cum se vede si din lista ANI, singurul partid curat din Romania este PMP ! Inca o dovada ca doar printr-o noua clasa politica se poate salva tara !
  • 0 (4 voturi)    
   r u for real ? (Miercuri, 12 martie 2014, 17:59)

   oaspetele [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   pmp nu exista atunci.
   si vina mare e ca au ramas administratori ???
 • +3 (5 voturi)    
  Bravo (Miercuri, 12 martie 2014, 17:22)

  oopinie [utilizator]

  Poporul vrea curatenie generala in Parlament.

  Parlamentarii corupti, adica aproape toti, trebuie indepartati la fel cum se indeparteaza o tumoare canceroasa, chirurgical, unul cate unul pana la ultimul carcinom. Altfel nu se poate.

  Traiasca justitia independenta, ANI si DNA.
 • 0 (0 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 12 martie 2014, 21:02)

  NL [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by