Conducerea PNL a decis sa nu initieze o motiune de cenzura urmare a angajarii raspunderii Guvernului in Parlament, au declarat pentru agentia Mediafax surse liberale.

Potrivit surselor citate, un asemenea demers va fi analizat in perioada urmatoare, in functie de activitatea guvernamentala a Cabinetului Ponta.

Unul dintre argumentele invocate impotriva unui demers privind o motiune de cenzura initiata doar de PNL priveste faptul ca exista riscul ca unii parlamentari liberali sa-si retraga semnaturile in ultima clipa de pe document, au relatat aceleasi surse.

Actualii parlamentari PNL depasesc cu putin numarul minim pentru initierea unei motiuni de cenzura.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, inaintea sedintei BPN al partidului, ca dupa ceea ce a vazut in Parlament la angajarea raspunderii Guvernului, fapt pe care l-a catalogat drept "un simulacru" si "o gluma", considera ca ar fi neserios ca liberalii sa mai initieze o motiune de cenzura.

Sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului in care Guvernul si-a asumat raspunderea pe un program politic a durat 20 de minute, premierul sustinand un discurs de aproape cinci minute.