Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca liberalii iau in serios o eventuala candidatura a lui Mircea Diaconu la europarlamentare, precizand ca in cazul acestuia trebuie clarificata "o chestiune de natura juridica" pentru care s-a facut o solicitare la Biroul Electoral Central.

Mediafax informeaza ca liderul PNL a fost intrebat daca este luata in calcul o eventuala candidatura la europarlamentare a lui Mircea Diaconu.

"Evident ca, in ceea ce-l priveste pe domnul Diaconu, candidatura sa este una pe care noi o luam in calcul in cel mai serios grad. Este doar o chestiune de natura juridica pe care trebuie sa o verificam foarte bine. (...) S-a cerut un punct de vedere (de la BEC, n.red.), maine pana la decizie o sa-l avem", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca lista partidului pentru Parlamentul European va fi votata marti in Biroul Politic National.

Crin Antonescu a precizat ca nominalizarea candidatilor pentru europarlamentare va avea in vedere propunerile organizatiilor PNL din cele opt regiuni.

De asemenea, el a fost intrebat daca PNL isi va valida marti candidatii si in cazul alegerilor partiale.

"Nu suntem sub aceeasi presiune a calendarului, dar in principiu sunt conturate candidaturile", a raspuns liderul PNL.

Alegerile pentru posturile vacante de parlamentari sau de alesi locali vor avea loc in 25 mai, simultan cu alegerile europarlamentare, potrivit anuntului facut luni de premierul Victor Ponta.