Premierul Victor Ponta a declarat luni ca noul sef al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, are "experienta si statura necesara" pentru a fi numarul doi in stat si il poate inlocui pe Traian Basescu la presedintie, mentionand insa ca nu ia in calcul o noua suspendare, ci doar o "ipoteza constitutionala".

Notand ca este "nevoie de un efort comun pentru a pune capat in noiembrie regimului dl Basescu", Victor Ponta a precizat ca Tariceanu "are si experienta, si statura politica necesare pentru a fi al doilea om in stat".

Acesta a mentionat ca Tariceanu are capacitatea "daca va fi vreodata cazul sa il inlocuiasca pe dl Basescu".

Intrebat de ziaristi daca se gandeste la o noua suspendare a presedintelui, primul ministru a explicat ca nu ia in calcul acest lucru, fiind vorba doar de "o ipoteza constitutionala" care "nu se refera la nicio situatie concreta".

In opinia sa, alegerea lui Calin Popescu-Tariceanu in fruntea Senatului "este un mesaj politic" in sensul "principiului care a stat la baza formarii USL si a votului din decembrie 2012".

Ponta a argumentat ca Tariceanu este "unul din cei mai potriviti" oameni politici pentru acest lucru, in ideea in care "se confunda cu ideea de PNL, dar si cu ideea de USL".

"A fost unul dintre cei care au pus umarul la formarea USL, nu primul, dar unul dintre oamenii importanti", deoarece, a explicat seful PSD, Adrian Nastase si Calin Popescu-Tariceanu l-au "sprijinit la constructia programului economic al USL".

Intrebat cum vede un tandem Ponta - Tariceanu pentru alegerile prezidentiale, in care fostul liberal sa preia postul de premier, Ponta a replicat: "Dar de ce nu invers?".

"Eu as lucra foarte bine cu un presedinte ca dl Isarescu, (Sorin) Oprescu sau dl Tariceanu", a mai spus acesta.