Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins vineri ca nefondata contestatia depusa de PNL din care solicita anularea hotararii Biroului Electoral Central de inregistrare a Aliantei Electorala PSD-UNPR-PC. Decizia este definitiva.

In sala de judecata, avocatul care a reprezentat PNL a spus ca Alianta PSD-UNPR-PC este o alianta politica si, in consecinta, ea ar fi trebuit sa fie inregistrata la Tribunalul Bucuresti, transmite Agerpres.

De asemenea, avocatul a declarat ca protocolul de constituire a acestei aliante a fost depus tardiv la Biroul Electoral Central, dupa expirarea termenului prevazut de lege.

De cealalta parte, avocatii care au reprezentat PSD, UNPR si PC au solicitat judecatorilor sa respinsa contestatia PNL, ei aratand ca protocolul Aliantei PSD-UNPR-PC stipuleaza in mod clar ca aceasta alianta este una electorala si are ca scop participarea la alegerile europarlamentare.

Si reprezentantul Parchetului a solicitat judecatorilor respingerea contestatiei PNL si mentinerea deciziei BEC din 5 martie privind inregistrarea Aliantei PSD-UNPR-PC.