Presedintele PNL, Crin Antonescu, cere gratierea fostului mare fotbalist Gica Popescu, condamnat la peste trei ani de inchisoare cu executare in Dosarul Transferurilor, pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Antonescu a argumentat ca Gica Popescu a fost "un adevarat ambasador al Romaniei, facand apreciat numele tarii noastre, acolo unde politicul nu reusea".

Gica PopescuFoto: HotNews.ro

"Cred ca Gica Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor si beneficiilor pe care le-a adus Romaniei de-a lungul timpului, iar in asemenea momente ar trebui sa fim solidari. Astfel, fac un apel la toti cei care s-au bucurat si s-au simtit mandri ca sunt romani atunci cand Gica Popescu juca sub culorile echipei nationale, sa se alature acestui demers de strangere de semnaturi pentru gratiere.

Consider ca sunt momente in care trebuie sa invatam sa ne pretuim simbolurile nationale si sa luam atitudine atunci cand acestea traverseaza clipe dificile ale vietii lor", afirma liderul PNL, intr-un comunicat al partidului, in care precizeaza insa ca vorbeste in nume personal.

Astfel, Crin Antonescu spune ca se alatura "demersului initiat de presedintele clubului Dunarea Calafat cu privire la strangerea de semnaturi pentru gratierea marelui nostru fotbalist si capitan al Generatiei de Aur, Gica Popescu".

Acesta invoca "amintirea momentelor de bucurie si de mandrie nationala pe care aceasta personalitate le-a adus fiecarui roman prin rezultatele obtinute sub culorile echipei nationale de fotbal a Romaniei".

"In acelasi timp, prin calitatea pe care am avut-o ca ministru al Tineretului si Sporturilor, sunt de parere ca simbolurile sportului romanesc trebuie sustinute si apreciate si dupa incheierea activitatii sportive. Am fost si sunt un promotor al sportului in Romania, iar valori precum Gica Popescu sunt vazute ca modele pentru tineri", mai spune Crin Antonescu.

Declaratia sa vine dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca ar semna o cerere adresata sefului statului, Traian Basescu, pentru gratierea lui Gica Popescu.