Gabriel Oprea a demisionat din postul de vicepremier, conditie convenita, marti seara, de premierul Victor Ponta cu presedintele Traian Basescu, pentru ca acesta sa preia, miercuri, ca titular, functia de ministru de Interne, avand in vedere noua structura a Guvernului, informeaza Mediafax. Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Oprea si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernlui.

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

De asemenea, presedintele Romaniei a semnat miercuri "Decretul prin care se numeste in functia de membru al Guvernului, ministru al Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea si se desemneaza domnul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, ca viceprim-ministru interimar si prin care inceteaza efectele Decretului nr. 17/2014 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 59 din 23 ianuarie 2014."

Administratia Prezidentiala informeaza ca la ora 14.00 va avea loc ceremonia de depunere a juramantului la Palatul Cotroceni.

"Decizia demisiei a fost luata in sedinta USD. Urmeaza ca actul de demisie sa fie inregistrat oficial, din punct de vedere formal", declarasera pentru Mediafax surse politice.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Gabriel Oprea va prelua miercuri, ca titular, functia de ministru de Interne, el precizand ca va trimite de dimineata propunerea catre presedintele Traian Basescu, pentru emiterea decretului de numire.