USD sustine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaratii privind situatia din Ucraina, mentionand ca momentul potrivit ar fi miercuri, dupa votul din plen de marti pentru noua structura a Guvernului de la Bucuresti. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, propusese anterior ca o astfel de declaratie sa fie adoptata marti.

Uniunea Social Democrata sustine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaratii privind situatia din Ucraina, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

"Momentul cel mai bun pentru luarea unei pozitii comune a Parlamentului pe acest subiect va fi chiar in aceasta saptamana, imediat dupa votul din plen pentru noua structura a Guvernului Romaniei. Miercuri, 5 martie 2014, parlamentarii reuniti vor putea emite pozitia Romaniei de solidaritate fata de desfasurarile din Ucraina si de dezaprobare fata de orice incalcari ale suveranitatii unui stat independent. In legatura cu acest subiect important, USD sustine ca pozitia Romaniei trebuie sa fie deplin solidara si perfect coordonata cu pozitia adoptata de Uniunea Europeana si de Statele Unite ale Americii", se arata in comunicatul USD.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, presedinte al PNL, anunta ca va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marti, Parlamentul, reunit in sedinta comuna, sa adopte o declaratie privind situatia din Ucraina.

El anunta ca va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marti, Parlamentul, reunit in sedinta comuna, sa adopte o declaratie privind situatia din Ucraina.

"In calitatea pe care o am de presedinte al Senatului, voi solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca marti, Parlamentul, reunit in sedinta comuna, sa adopte o declaratie privind situatia din Ucraina pentru a ne manifesta astfel preocuparea fata de evenimentele grave care au loc in apropierea noastra. Ca tara vecina cu Ucraina, ca tara situata la frontiera rasariteana a UE si NATO, Romania trebuie sa aiba un profil mult mai pronuntat in aceste zile, sa fie mult mai activa in plan diplomatic si sper ca acest lucru sa se observe la urmatoarele reuniuni internationale in care se analizeaza situatia din Ucraina", se mai arata in comunicat.