Senatorul PNL Ioan Denes a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Bistrita-Nasaud, ca a decis sa demisioneze din PNL si sa se inscrie in PSD, motivand ca cetatenii l-au ales sa-i reprezinte "la putere", relateaza Mediafax.

Senatorul Ioan Denes a facut anuntul intr-o conferinta de presa la care au participat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrii Eugen Teodorovici si Remus Pricopie, liderul PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan si parlamentari PSD.

"Dupa aproape 13 ani de activitate in PNL, astazi a trebuit sa iau una dintre cele mai grele decizii ca om politic si ca senator al acestui judet, senator care am ajuns in Parlament in urma existentei USL, din care PNL, cu regret o spun, a hotarat sa se retraga. Inainte de a fi validat pe listele USL, eu am avut o sustinere importanta din partea a 19 primari din Colegiul 2 Senat, dintre care 17 sunt PSD. Niciodata, la deciziile importante, nu mi-am permis sa iau hotarari de unul singur, ci consultandu-ma cu acesti primari. In Delegatia Permanenta a PNL, eu m-am abtinut cand s-a votat retragerea PNL de la guvernare dupa ce m-am consultat cu acesti primari care reprezinta cetatenii in comunele unde au fost alesi. Drept urmare, am decis ca de azi (vineri ¬ n.r.) sa-mi dau demisia din PNL si sa continui sa reprezint Colegiul 2 Senat in calitate de membru PSD. Voi activa, incepand de luni, in grupul PSD", a declarat Ioan Denes.

El a spus ca a incercat sa-si anunte fostul presedinte, pe deputatul PNL Stelian Dolha, lider PNL, cu privire la decizie, inainte de conferinta de presa de la PSD, dar acesta nu i-a raspuns la telefon.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, liderul PNL Bistrita-Nasaud, Stelian Dolha, a spus ca "nu e rau ca se limpezesc apele in PNL".

"E trist. Cu o zi inainte, la Delegatia Permanenta PNL Bistrita-Nasaud, Ioan Denes vorbea ca e liberal adevarat, spunea cate sacrificii a facut el pentru PNL si cat de liberal a ramas, iar a doua zi trece in barca PSD. Nu e rau ca se limpezesc apele in PNL, acum vedem cine sunt liberali adevarati si care de fatada. Cine nu e liberal adevarat, sa plece. Cine nu crede in acest partid, in viitorul lui, sa plece unde vrea. Sa stai atatia ani in PNL, sa ai anumite foloase de pe urma partidului, sa devii parlamentar datorita PNL si apoi sa pleci, sa te dezici de partid, asta spune ceva despre caracterul unui om", a afirmat Dolha.

El a adaugat ca nu l-ar surprinde sa fie o directiva a PSD catre filialele din teritoriu pentru "a racola" parlamentari liberali.

Ioan Denes a fost ales in Colegiul 2 Senat si a detinut functia de vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL. El a mai detinut si functii de consilier local la Beclean si consilier judetean.

PNL acuza PSD ca a trasat sarcini fiecarei filiale social-democrate sa racoleze cel putin cate un parlamentar liberal, precizand ca aceste informatii au fost confirmate de reprezentanti ai PNL care au fost contactati in acest sens.

Liderul PSD, Victor Ponta, aflat la Roma, sustine ca acuzatiile PNL privind racolarea de parlamentari liberali reprezinta doar o "poveste" si precizeaza ca nu a discutat cu nimeni de asa ceva, adaugand ca isi doreste doar ca parlamentarii PNL sa fie alaturi de proiectele Guvernului.

"Nu cred ca parlamentarii PNL vor vota impotriva revizuirii Constitutiei si a descentralizarii", a spus Ponta.