Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat vineri ca nu se poate face o alianta cu persoana fizica, in momentul in care ziaristii l-au intrebat daca fostului premier Calin Popescu Tariceanu, proaspat demisionat din PNL, ii va fi oferit un post in viitorul guvern.

"USD (alianta dintre PSD, PC si UNPR) nu poate face alianta cu o persoana fizica, nu iese, nu merge, nu avem cum sa semnam asa ceva (...) Noi nu mergem la poarta PNL si cine iese de acolo ii oferim posturi in guvern", a raspuns, la intrebarile ziaristilor din Teleorman, fieful sau, Liviu Dragnea.

Acesta a subliniat si ca nu exista nicio intelegere "intre PSD sau USD pentru a-l sustine pe dl Tariceanu la prezidentiale. Ziaristii l-au intrebat cum vede un tandem Ponta-Tariceanu la alegerile prezidentiale. "Nici vorba", a replicat el.

Liviu Dragnea a precizat ca joi a fost sunat de liderul PNL, Crin Antonescu, care l-a intrebat "ce mai facem, care e starea de spirit la noi".

"I-am zis sa aiba grija ce se intampla in partid dupa plecare. Mi-a zis ca e in regula si ca tine lucrurile sub control", a povestit acesta, precizand ca are o relatie "civilizata" cu Crin Antonescu, "nu sa ne dam cu pietre in cap".

"Ne intreba ce facem, facem alianta cu Tariceanu ... Nu era deloc ingrijorat, i-am spus ca nu facem alianta cu dl Tariceanu", a continuat Dragnea.

Numarul doi in PSD a precizat ca, in cazul in care nu se reface alianta USL prin revenirea PNL "azi, maine sau intr-un timp rezonabil", USD "trebuie sa aiba propriul candidat la prezidentiale.