Opozitia "este rupta in nu stiu cate parti" in momentul de fata, iar USD (PSD + PC + UNPR) are "o majoritate de cateva voturi", UDMR angajandu-se sa vina la guvernare pentru ca "este o solutie", a declarat vineri dimineata, la B1 Tv, Laszlo Borbely, vicepresedinte pe probleme politice al UDMR. Borbely afirma ca "duminica sper sa avem un consens in ce priveste numarul de ministri si secretari de stat" si spune ca UDMR "nu discuta cu Dan Voiculescu, ci cu USD".

Borbely a admis ca pe langa posturile de ministri si secretari de stat, UDMR vizeaza si "un set de principii sau discutii pe diferite teme" in schimbul intrarii la guvernare, confirmand ca printre cele mai importante capitole sunt "minoritatile nationale" si "o sa vorbim probabil si de aceasta universitate" (cu predare in limba maghiara - n.red.) - informatii dezvaluite in premiera, joi, de Hotnews.ro.

"Avem o serie de propuneri incepand cu legea descentralizarii, dorim sa se reia si sa se voteze de Parlament, e foarte importanta. De asemenea, autostrada Transilvania sa se continue pana la Targu Mures cel putin", a mai spus Laszlo Borbely.

Intrebat daca UDMR conditioneaza prezenta la guvernare de absenta lui Dan Voiculescu de la negocieri, Borbely a raspuns ca "Nu discutam cu domnul Voiculescu, discutam cu USD-ul."

"Nu ne cramponam neaparat cate posturi de ministri, dar am demonstrat si pana acum - sper - ca putem conduce si ministere importante si ne-am facut treaba. Duminica sper sa avem un consens in ce priveste numarul de ministri si secretari de stat", a incheiat Borbely.