Presedintele PDL, Vasile Blaga, declara ca democrat-liberalii au finalizat o motiune de cenzura la adresa Guvernului si asteapta parlamentarii liberali sa o semneze, "daca sunt barbati politici", el precizand totodata ca nu poate exista alta colaborare cu PNL, decat una "punctuala in Parlament". "Avem formulata o motiune de cenzura, ea este de fapt o Carte Neagra a guvernarii USL, ea este finalizata si asteptam voturile PNL, mai ales asteptam semnaturile PNL, s-o putem depune, daca sunt barbati politici si daca recunosc greselile pe care le-au facut (...). Noi ii asteptam pe cei de la PNL sa ne semneze motiunea, pentru ca nu vad ce motiune ar putea depune PNL dintr-odata, de dimineata pana seara", a spus Vasile Blaga, la RFI.

Intrebat daca exista vreun dialog intre PDL si PNL, Blaga a raspuns: "Nu exista acest dialog, pentru ca domnul Crin Antonescu a si spus fara sa intrebe, fara sa-l rugam noi, a spus ca nu colaboreaza cu PDL. Dar ce, l-am rugat noi sa colaboreze cu PDL? E adevarat ca luni au votat alaturi de noi impotriva tuturor proiectelor Guvernului USL".

Vasile Blaga este de parere ca liberalii nu sunt intr-o opozitie reala fata de Guvern. "Noi consideram ca nu sunt in opozitie efectiva, din moment ce si-au lasat si toate tentaculele in teritoriu. Ca sa-si calmeze partidul, Antonescu spune: faceti aliante cu cine vreti si cu PSD, daca doriti. Pentru ca problemele mari, dupa ce s-a rupt euforia lui Antonescu cand s-a rupt de Ponta... de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, in prima faza, iar definitiv cand Antonescu si-a dat seama ca nu mai este sustinut de Ponta la prezidentiale, iar Ponta a primit direct de la Antonescu mesajul: daca ajung presedinte, nu te mai pun prim-ministru! Atunci s-au rupt ei. Iar in acest moment, eu cred ca nu poate exista alta colaborare decat punctuala in Parlament, ceea ce este normal in orice stat de drept", a mai spus Blaga, potrivit RFI.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, dupa anuntul iesirii PNL de la guvernare, ca liberalii nu-si doresc niciun fel de intelegere cu PDL, aratand ca democrat-liberalii nici nu pot depune motiune de cenzura, intrucat nu au suficienti parlamentari.

"PDL, cu tot respectul pe care il datoram formatiunilor politice mari sau mici, in cazul acesta mici, nu poate depune o motiune de cenzura. Poate scrie un text, care, daca gaseste niste parlamentari, multi altii decat cei din PDL, sa-l semneze, acela devine motiune de cenzura", a spus Antonescu.

El a adaugat: "PDL poate sa faca urmatorul lucru: poate sa vina la noi daca doreste cu acel text si sa spuna: Va rog, cititi-l, si daca il agreati, faceti dumneavoastra o motiune de cenzura! Si va dau cuvantul ca daca e un text in care, cu mult curaj, domnul Vasile Blaga vorbeste despre tot felul de lucruri care nu sunt in ordine in Guvernul Ponta, o facem noi motiune de cenzura".

Antonescu a precizat ca acest lucru este "foarte putin probabil, spre imposibil" pentru ca PNL asuma guvernarea, pana in momentul iesirii din Guvern.

"De vreme ce noi am plecat astazi din acest Guvern, pana astazi, chiar daca suntem nemultumiti, noi asumam activitatea acestui Guvern. Noi nu venim sa-i aruncam in cap domnului Ponta lucruri care s-au intamplat cat am fost impreuna. Noi am ajuns la capatul rabdarii si la capatul sperantei in legatura cu niste chestiuni de parcurs, dar asta nu inseamna ca votam schite, schelete, cioturi de motiuni de cenzura de la PDL, in acest moment", a spus Antonescu.

El a mentionat ca PNL nu depinde de PDL, cu care nu-si doreste niciun fel de intelegere. "Noi acum nu depindem in niciun fel de PDL. Nu dorim niciun fel de intelegere cu PDL. Ne respectam, cum ne respectam cu toate partidele in spatiul parlamentar si in spatiul public si, in mod natural, daca vom fi in opozitie, sigur ca Romania va avea Opozitie dupa trei ani. Asta va garantez, i-am garantat si domnului Ponta. Si in al doilea rand, ce va face PDL, este decizia PDL, nu depindem unii de altii", a mai spus Antonescu.